Нова антология със стихове за Рождество Христово

|
На 21 декември в църквата “Св. София” се състоя премиерата на поетичния сборник със стихове на Кръстю Пастухов и Любен Лачански, озаглавен “Рождество”.
За книгата и за наближаващия голям православен празник говориха отец Ангел, Ана-Мария Кръстева (редактор на сборника) и архимандрит Сионий (ректор на Софийската духовна семинария "Св. Йоан Рилски"). “Тази книга, която държа в ръцете си е продължение на традицията на църквата да създава нови молитвени текстове, нови молитвени песни по подобие на богоозарените от Свещеното писание и да ги използва във своята молитва и в своя духовен живот всекидневно”, каза Негово Високопреподобие Сионий. Във връзка с това, че според критици някои от стиховете не са съвсем канонични, архимандрит Сионий поясни, че произведенията звучат много достойно и чисто, но висотата на този стих ги прави по-трудно разбираеми за хората, които не са приели духа на вярата.
Премиерата се огласяше от песнопения на църковния хор, актрисата Живка Ганчева прочете някои стихове на Кръстю Пастухов, а Любен Лачански сам прочете свои произведения от новата антология.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *