Нова книжка учи децата защо е полезно да ядат мед

|
С „меден” празник в детска градина „Ханс Кр. Андерсен” в Бургас посрещнаха началото на пролетта. Децата, в ролята на пчелички, пеперудки, бръмбарчета пяха и танцуваха в Деня на пролетното равноденствие – 21-ви март.
Защо е полезен меда малчуганите научиха от пчелар № 1 на България Кирил Киров, който им разказа интересни медени истории и ги почерпи с по бурканче екологично чиста кехлибарена течност, собствено производство. За да бъдат здрави и силни, децата вкусиха и от природния стимулатор - цветния прашец.
„Чистият мед съдържа цялата гама витамини и полезни вещества, които е създала природата”, каза дядо Киро и препоръча на родители и педагози да купуват мед директно от производител, тъй като така вероятността да попаднат на фалшификат е много по-малка.
Кирил Киров е герой на първата в България детска книжка за пчелите и пчеларството – „Медена история” на бургаските авторки Лора Стаматис и Невена Ангелова (Издателска къща „Знаци”).
Книжката, която „оживя” в една от бургаските детски градини, благодарение и на дарителя „БИС-Боян Иванов”.
На разбираем език и с добра илюстрация тя запознава децата с живота на пчелите като уникални насекоми, с тяхната полезна за природата и човека дейност и с ползата от яденето на мед.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *