Нова поетична антология

|
На 6 декември в Народната библиотека “Св. Св. Кирил и Методий” беше представена антологията “22 съвременни български и унгарски поетеси” със съставители Светла Кьосева и Пенка Ватова.
За книгата говориха Тодорка Минева (издателка, изд. Сонм), Дьорд Сонди – унгарски българист, и двете съставителки. В антологията са включени 11 български и 11 унгарски съвременни живи поетеси. Съставителките са се стремили да представят авторки от различни възрасти, активно присъстващи в културния живот на съответната страна. На премиерата присъстваха и някои от българските поетеси, както и някои от преводачите. Екатерина Йосифова, Силвия Чолева, Соня Николова и Виргиния Захариева прочетоха свои стихове, а Едвин Сугарев, Пенка Ватова и Светла Кьосева прочетоха някои от преведените от тях унгарски стихотворения.
Днес, 7 декември, от 14:30 часа пак в Народната библиотека ще се проведе уъркшоп на тема “Гласове в женската поезия на краевековието в Унгария и България”, организиран от издателите и съставителите на антологията. Заповядайте!


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *