Нова поредица експериментални филми на съвременни български автори

|
От месец март списанието за пол, език и култура „алтера” пуска своя колекция с DVD-та, които ще се разпространяват заедно с него.
DVD-та са подбрани по специален критерий – те ще оформят поредицата с експериментални произведения на съвременни български автори. Целта на този проект е да покаже, че българските постижения в областта на киното и на визуалните изкуства днес освен че съществуват, са на европейско ниво и респективно заслужават популяризиране. Поредицата е уточнена до края на настоящата година, но е практически отворена и вероятно ще бъде продължена и през 2007 г.
Дискът ще се продава заедно със списанието, което остава на цена 5 лв. и излиза в началото на всеки месец.
Първото DVD с режисьор Светла Цоцоркова „Майка ми” разказва за трудните избори в живота, след които обикновено отново оставаме сами. Филм за спонтанноста на чувствата и невъзможните решения на ума. Филм за раните, които нанасяме на най-близките, без да можем да им се извиним. Филм за болката от идването и края на любовта.
Премиерата на DVD-то ще се състои на 9 март от 18:30 ч. в арт център „Алтера” (бул. „Драган Цанков” 36, сградата на Интерпред) и ще бъде последвано от разговор с режисьорката (Светла Цоцоркова) и със сценаристката (Силвия Чолева). Марин Бодаков пък ще представи мартенския брой на списанието.
 
Априлската „алтера” ще се появи с филма на Милена Фучеджиева Lovebox, чиято премиера ще е на 31 март отново от 18:30 часа, отново в арт център „Алтера”.
Заповядайте!


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *