Нова поредица на издателство “Колибри”

|
В началото на месец октомври издателство "Колибри" ще започне нова поредица "Литературата на Латинска Америка". Първите книги от поредицата на българския пазар ще са на двама съвременни аржентински писатели - Гийермо Мартинес, "Бавната смърт на Лусияна Б" (второ заглавие от този автор след "Убийства в Оксфорд") и Пабло де Сантис, носител на наградата "Планета-Каса де Америка", с книгата "Парижката загадка".
За Бавната смърт на Лусияна Б":
В състояние ли е перверзното и изтънчено въображение на един убиец така да подреди нещата, че поредица от смъртни случаи в обкръжението на привлекателна млада жена да изглежда като низ от трагични съвпадения? А възможно ли е злата съдба да се е настървила срещу нея и гузната й съвест да я насочва да търси вината в грешна посока? Как разгадаваме знаците от действителността и има ли отмъщението справедливи пропорции?
За "Парижка загадка":
В Париж се случват мрачни и тайнствени събития - серийни престъпления или случайна поредица от убийства - точно когато се подготвя Парижкото изложение от 1900 година. Всички чудеса на човешкото знание си дават среща тук, където се строи Айфеловата кула, и светът очаква настъпването на новото столетие с предусещане за невероятни открития и изобретения, но и с мистична екзалтация. В Париж за първи път се събират Дванайсетте детективи, елитен клуб на прочути професионалисти от цял свят, за да представят публично изкуството на дедукцията и модерните нови методи, които използват за разкриване на най-заплетени случаи. Но духовните стремежи, познанието и прогресът невинаги побеждават неизбежното зло у човека – доказват го с деянията си и самите гении на разследването. Когато един от тях пада от Айфеловата кула малко преди откриването на изложението, другите трябва да решат загадката на неговата смърт, преди да бъдат дадени още жертви.
Вече на пазара е и новата книга Франсоаз Долто "Основни етапи на детството", както и емблематичната "Звездни дневници" на Станислав Лем, преводачи Павел Николов, Силвия Борисова, Светлана Петрова, Лина Василева.
 

По материали на издателство "Колибри"Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *