Нова стихосбирка на Аксиния Михайлова

|
На 15 февруари в арт клуб „Сълзата“ Аксиния Михайлова представи своята нова стихосбирка.
Както самата тя сподели, авторката не е издавала книга повече от 10 години и за този период е написала 23 стихотворения. Междувременно спечели първа награда в конкурса на „Словото“ за интимна лирика през 2003 година.
„Луна в празен вагон“ бе представена от издателя Румен Баросов и д-р Елка Димитрова, която я определи като „талантлива композиция от текстове, която умее да накара човек да мисли и чувства поетично“.
„Стихосбирката е изпълнена с много красота и носталгия. Наред с типичната лирична двойка – мъжът и жената, двойката от споменът и желанието изплитат стихове на липса. Липсата, която от време на време кара хората да се чувстват божествени същества. Напомня изплуване от съня, пребиваване на границата между сънното и будното съзнание“, добави още Елка Димитрова.
Като много подходящ може да се определи изборът на организаторите на място, където да се представи стихосбирката. Атмосферата на помещението предразполага към възприемане на поезията с внимание към всеки детайл. Част от стиховете в стихосбирката прочетоха Аксиния Михайлова и Румен Баросов, след което авторката благодари на хората, направили възможно това събитие.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *