Нова стихосбирка на Едвин Сугарев

|
На 10 март в зала "Триадица" се състоя премиерата на новата стихосбирка на Едвин Сугарев "Родина".
Водещ беше Анго Боянов, издател на книгата. Критични текстове за стихосбирката прочетоха Ани Илков и Пламен Дойнов.
"Това е едно интимно преживяване на Родината, едно преживяване на всичко онова, което ни подтиска и отблъсква, едно преживяване на Родината и като страдание", каза за новата си книга Едвин Сугарев, сравнявайки я и като едно освобождение от тежък товар, който е носил през годините. Авторът благодари на всички, на които дължи съществуването на стихосбирката "Родина" и подчерта, че е посветена на поета Илко Димитров.
"В книгата си, посветена на Родината, Едвин чрез един тип негативна диалектика се мъчи да прозре светлина вътре в самия мрак на припадналата нощ. Светлина той твърди, че не вижда. Но самото му взиране означава все пак едно дискретно допускане, че може би има светлина. И това е високосмисления акт на тази книга", сподели Ани Илков и завърши с "още е рано да знаем дали това е най-силната, най-зрялата или най-богата книга на Едвин, засега можем да кажем едно - тя е най-страстната му книга."
С много хумор и ирония беше изпълнено словото на Пламен Дойнов. Няма да го цитираме, вижте отделно текста. Може да чуете думите му и в MP3 формат (изтегли, 10 MB е).
Стихове прочетоха Едвин Сугарев и Анго Боянов.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *