Нова сцена за българските актьори в интернет

|
На 18 септември в Мрежата ще се появи нов вид интерактивна сцена, на която българските актьори ще се превъплъщават в образите на самите себе си. Suetno.bg е името на информативно-развлекателения сайт, който ще следи отблизо родните таланти, но без да навлиза в личното им пространство. Съдържанието на сайта е изцяло на български език и разпределено в пет тематични рубрики, като материалите във всяка от тях ще се актуализират на различен период.

Основната цел, която екипът на Suetno.bg си е поставил, е да запознае интернет потребителите с историята, настоящето и бъдещето на българското кино и театър, срещайки ги с техните герои.
“Нашето най-голямо желание е да предизвикаме интереса на хората към родното производство и да ги превърнем в част от зажаднялата за кино и театър публика”, казват създателите на Suetno.bg.

Името на сайта е провокирано от определението, с което повечето хора охарактеризират актьорското съсловие, но без да съдържа каквато и да е иронична нотка. Напротив, самоиронията е тази, която Suetno.bg влага в този си проект. “Да, ние сме сайт с претенции. Но не защото сме най-умните, най-прозорливите или най-оригиналните, а просто защото сме сигурни, че сме от малкото останали, вярващи, че в Холивуд и Бродуей не се създават най-добрите филми и най-запомнящите се спектакли”, допълват още от екипа.

Suetno.bg бяга от възрастовото ограничение на своята аудитория, твърдейки, че “изкуството доставя наслада на всекиго, независимо от възрастта, пола или религиозната принадлежност. Да си определим граници, значи да убием суетата си”.
 

По материали на Суетно.бгКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *