Новите заглавия на издателство “Бард” за февруари

|
Вече на пазара са "Дракула - Немъртвият" на Дейкър Стокър и Йън Холт - продължение на класическия роман на Брам Стокър, и "Край Остров на цветята Надеждата е скрита" от Сердар Юзкан.

„Дракула” на Брам Стокър е моделът, по който са написани всички съвременни романи на ужасите. Той вдъхновява нестихващото очарование на целия свят от вампирската тематика. Макар мнозина да са се пробвали да пресъздадат това класическо произведение, само филмът с Бела Лугоши от 1931 година получава одобрението на семейството на автора. Досега.

“Дракула – Немъртвият” е смразяващо продължение, създадено по личните записки на Брам Стокър, в които той описва профилите на героите си. Книгата е написана с благословията и съдействието на семейство Стокър. Сюжетът е пренесен двайсет и пет години, след като Дракула е прободен в сърцето след битка в Трансилвания и се превръща в прах.
Всички герои, които преди четвърт век побеждават Дракула, са подложени на зловещо преследване. Дали Дракула не е оцелял и не търси отмъщение? Или пък друг злодей се е развихрил и целта му е да унищожи всички, които имат някаква връзка с прочутия трансилвански вампир?

„Дракула – Немъртвият” е написан след задълбочено проучване. Героите са пълнокръвни и създадени с много любов към жанра. Продължението на класическия роман на Брам Стокър е преклонение пред приноса му към световната литература.


Цена 13.00 лв. Обем 432 стр.
 

„Край Остров на цветята Надеждата е скрита”, втората книга на Сердар Юзкан, е разказ за надеждата, безусловната любов и чудото на живота; за детето Омер и специалното му приятелство с един делфин и за порасналия Омер и срещата му с Ангела на смъртта.
Малкият Омер иска да се сприятели с ангел, но вместо него идва делфин. Делфинът го кани да станат приятели и да предприемат заедно пътуването към Света на светлината – там, където живеят безсмъртните като Красотата и Щастието. Но за да отидат в този свят, те трябва да се превърнат в светлина, а преди това трябва да са се научили да обичат безусловно.
Омер приема поканата и през онова лято двамата се запознават с друг от безсмъртните – Любовта. Това е лятото, когато Омер познава безусловната любов и чрез нея открива, че всичко, което един ден е обречено да загине, може да съществува вечно.
Също като романите на Паулу Коелю, „Край Остров на цветята Надеждата е скрита” носи онзи дух на универсалност, символизъм, подчертан мистицизъм на сюжета и достъпен език.

Цена 9.99 лв. Обем 192 стр.
 
Пирамида За 8 февруари е насрочена премиерата на трилъра "Пирамида" от Том Мартин. Пясъците на времето изтичат...
Изявен учен от Оксфорд е убит, но властите твърдят, че става въпрос за самоубийство.
Красивата млада преподавателка Катрин Донован отказва да повярва на официалната версия, особено след като получава шифровано съобщение, изпратено точно преди смъртта на професора и придружено от свитък безценни древни географски карти. Заедно със специалиста по древна митология Джеймс Ръдърфорд тя предприема пътешествие, което отвежда от задрямалите аудитории на Оксфорд до древните чудеса в Перу и Египет.
Могат ли Катрин и Джеймс да разкрият тайните на древните, когато на пътя им стои зловеща организация, твърдо решена да ги превърне в следващите си жертви?
Наистина ли е възможно откритите от тях следи да са предупреждение за наближаващо глобално бедствие, което ще постави на карта много повече от живота на двамата?

OРКИ: КРЪВНА ВРАЖДАФентъзи: ОРКИ: КРЪВНА ВРАЖДА от Стен Никълс

Оръжия за магическо унищожение
Войнство на сенките


Страк и Върколаците се завръщат през измеренията, за да спасят расата на орките от злата магьосница Дженеста в нов главозамайващ екшън, убийствени приключения и черен хумор. Дружината на Страк е заседнала в паралелен свят. Единственото им средство за бягство, загадъчните инструментуми са заграбени от вечния им враг. Но връщането на артефактите е само един от проблемите им. За да разпалят въстание срещу безскрупулните потисници хората, владеещи магията, Страк и дружината му трябва да съживят изгубения войнствен дух на туземните орки.
Тази поредица тотално ще промени представата ви за Орките...

„Тук расата на орките не са жестоки главорези, а интелигентни и разумни същества, готови да се бият до смърт за свободата си. Страк и неговите върколаци са толкова различни от незавидната представа, наложена от Толкин.”
Хариет Клоснър

„Голямата сила на Никълс е в дарбата му да разказва завладяващо. Сюжетът се движи със стремителна скорост, секващо дъха действие и ярък низ от шеметни събития...”
Д. Хеблътуейт

„Кръвна вражда” е четвъртата книга от сагата за орките и също толкова фантастична като предишните. Очаквам с нетърпение продължението.”
Дж. Кей Олднър

 
15 февруари 2010

Извънбрачни занимания за напредналиСъвременен роман: "Извънбрачни занимания за напреднали" от Кари Карасьов

Когато местният клюкар подслушва...

За да успокоят недоволството, което изпитват от живота си, четири неработещи съпруги от привилегированото общество в Лос Анджелис сключват пакт, според който всяка от тях трябва да се впусне за една година в извънбрачна връзка. Абсолютно е забранено преспиването с някого от съпрузите на останалите три и приятелките се споразумяват да споделят подробностите единствено помежду си. И така, нашите дами потеглят – две с огромно желание, една предпазливо и една крайно неохотно – по опасните пътеки на романтиката, които ги водят към приключения и интриги.

„Извънбрачни занимания за напреднали” е от една кръвна група с „Отчаяни съпруги” и ще ви накара да прелиствате нетърпеливо страниците – от първата до последната.”
Букрипортър

 

КОДЪТ НА МАИТЕТайни и загадки: КОДЪТ НА МАИТЕ от Барбара Хенд Клоу


Настолна книга за 2012 година!


“Кодът на маите” е задълбочено изследване на това как с наближаването на края на маянския календар времето и съзнанието ускоряват своя ход и ни дават ново разбиране за Вселената. С помощта на работите на Карл Йохан Калеман, както и идеите на други изследователи на маянския календар, Барбара Хенд Клоу обхваща 16,4 милиарда години еволюция, за да разкодира съзидателните модели на Земята - Световния разум. Тези големи процеси ще достигнат своята кулминация през 2011 г. и след това, през 2012 г., много важни астрологични влияния ще ни вдъхновят да постигнем единение и просветление.
“Кодът на маите” показва как времевите цикли на календара съвпадат с важни периоди в еволюционната база данни на Земята и Млечния път. Тези еволюционни стадии се сливат през последния етап на календара - времето между 1999 и 2011 година. Войната и териториалността, управлението на ресурсите и откъсването от природата - всичко това е част от ежедневния живот, който трябва да преобразим през тези няколко кратки години: свидетелство за стесняващата се спирала на времето, която изживяваме като ускоряване на времето. Барбара Хенд Клоу ни съветва, че нашето лично изцеление е най-важният фактор, докато се готвим да направим този жизненоважен скок в човешката еволюция, който днес наричаме пробуждане на Световния разум.
 
22 февруари 2010

Трилър: АДВОКАТ В ЛЕГЛОТО от Пол Ливайн
Автор на „Убий всички адвокати“


Пол Ливайн пише най-смешните съдебни трилъри, които някога съм чел!
Карл Хиасен

Адвокатът Стив Соломон спи до своята любима и съдружничка Виктория Лорд и най-малко очаква, че след миг ще се втурне в скоростно преследване на яхнали джетове екотерористи - похитители на делфини. Но така става, когато племенникът ти кисне по делфинариуми и учи делфински.
До сутринта един човек умира и Стив се сдобива с нов клиент - не друг, а освободителят на животните. В крайна сметка шумотевицата ще осигури голяма реклама на “Соломон и Лорд”. Има само една пробойна: Виктория също се заема с делото – от противоположната страна обаче. Сбърканото дуо поне е съгласно в едно – всеки от тях е твърдо решен да спечели...
Герои, в които не можете да не се влюбите – искрящ диалог, комедийни ситуации...
Чикаго Сън-Таймс
 
Исторически роман: ИМПЕРИЯТА НА МОГОЛИТЕ: ЗАВОЕВАТЕЛИ ОТ СЕВЕР от Алекс Ръдърфорд


Епичен разказ за възхода и падението на една от най-могъщите и богати династии в историята


Величествени приключения в свирепите земи на моголите!

През 1494, когато владетелят на Фергана умира при необичаен инцидент, неговият единствен син, дванайсетгодишният Бабур, се изправя пред наглед невъзможно предизвикателство. Младият Бабур е решен да следва стъпките на великия си предшественик, воина Тимур, чиито завоевания са променили облика на земята от Делхи до Средиземноморието, от богатата Персия до степите на Волга. Ала той е опасно млад за наследник на короната.
Преди Бабур да е свикал достатъчно военачалници, за да го обявят за законен хан на Фергана, заговорите вече са в ход. Увлечението му по наследството на Тимур и приказния град Самарканд расте, Бабур постепенно се превръща в мъж и му предстои да открие, че дори и най-смелият и безстрашен владетел може да бъде предаден. Заобиколен от най-мъдрите съветници и най-неустрашимите воини, Бабур може да запише съдбата си в историята и да основе империя в Индия, но всяка негова стъпка е белязана от опасности в свят на вражди, вилнеещи армии и безмилостно амбициозни врагове.

Действителни исторически личности и неудържимо действие на фона на ужасяваща, но величествена свирепост.
 

По материали на ИК "Бард"Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *