Новият сезон в Театър 199

|
Началото на сезона за Театър 199 е необичайно - в началото на месеца започна сериозна реконструкция.
Сцената ще бъде увеличена, ще бъдат сменени столовете в зрителната зала на 169 места, промени ще претърпят фоайетата, ще бъдат изградени нови гримьорни. Реконструкцията значително ще подобри както комфорта на зрителите, така и условията за работа на най-добрите български театрални творци, които се изявяват на сцената на Театър 199. Очаква се ремонтът, който е изцяло финансиран от Министерството на културата, да приключи до средата на ноември т.г. До приключването му Театър 199 ще изнася редовни представления на камерната сцена "Методи Андонов" на Държавния сатиричен театър. От 1-ви септември билетната касата на Театър 199 е отворена всеки ден от седмицата. Билети за представленията на театъра могат да се закупят и от касата на Сатиричния театър.
Друг акцент в дейността на театъра през времето докато се извършва ремонта, са гастролите в страната. Спектакълът "Невинните" е включен в програмата на Празници на изкуствата "Аполония", постановката "Веселите Разплюеви дни", която обра пет статуетки и номинации "Аскер" и три "Икар", е селекционирано за есенните театрални фестивали "На брега" в гр. Бургас, "Сцена на кръстопът" в гр. Пловдив и "Есенни театрални празници" в гр. Пазарджик.
През месеците септември, октомври и ноември Театър 199 ще гостува в над 15 градове, между които Русе, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Хасково, Димитровград и Благоевград.
В края на месец септември ще стартира второто издание на Конкурса на името на голямата българска актриса Славка Славова за написване на камерна пиеса (до пет действащи лица) на съвременна тематика.
Веднага след приключване на ремонта в Театър 199 ще започне работа режисьорът Явор Гърдев. Той ще постави "Старицата от Калкута" от Ханох Левин. Премиерата е планирана за края на януари 2007 г. Сред поканените за участие актьори са Захари Бахаров и Малин Кръстев.
Следващата постановка, която ще се появи на обновената сцена на театъра, е спектакълът на Съни Сънински "Джобен Шекспир за шекспирофили" от Джес Адам Даниъл , с участието на Христо Мутафчиев и Атанас Атанасов.
 

По материали на Театър 199



Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *