Нови книжки за стари детски игри

|
Започна излизането на поредица от три книжки, в които, под формата на кратки, забавни истории с група деца, са описани правилата на 27 детски игри на открито. Изданието е богато илюстрирано, автор на текста е Петър Чухов, а илюстрациите са на младите художници Емил Първанов – Ementzo и Георги Кръстев.
Целта е децата да бъдат въвлечени в активни игри навън като алтернатива на часовете, прекарвани пред компютъра. С помощта на симпатичните малки герои Васко, Елица, Гого Балона, Ива, Лео и техните приятели, първата книжка припомня правилата на такива забавления като всеки – лаком за гол, дама, народна топка, пиян морков, бъззз, гоненица, ораторе – бураторе, игра на държави и развален телефон. В следващите две пък ще прочетем какво се случва с децата покрай игрите им на джитбол, виенска топка, криеница, сляпа баба, замръзванка, кралю – порталю и още много други.
Четивото идва тъкмо навреме за лятната ваканция – първата книжка излезе на 16 юни, втората и третата ще се появят на 23 и 30 юни. Идеята и концепцията за изданието са на „Тривас“ ЕООД , то се разпространява с вестниците „Труд и „24 часа“ и може да се намери по вестникарските будки, както и по интернет на mediamall.bg/product/138/igri-bez-igrachki-i-drugi-zakachki-knizhka-1.html
Повече информация на: www.facebook.com/IgriBezIgracki
А ето за какво става дума:

„Изведнъж Стефан го плесна отзад по главата и всички в един глас започнаха да викат:
– Бъзззззззз...
Балона стреснато се обърна.
– К’во ви става, бе?
Останалите продължаваха да викат „бъзззз“, като се кикотеха и всеки държеше ръката си така, все едно той го е ударил.
– Радо, ти ли беше? – разярено извика Гого.
– Не беше той – радостно се изкиска Елица. – Обръщай се пак!
– Какво? – недоумяваше Гого.
– Играем на бъз, Балон – поясни Стефан.
– Да – добави Елица. – Нали знаеш как се играе?“Коментари (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 Responses to Нови книжки за стари детски игри

 1. 2
  2013-05-21 13:25:44
  admin
  Здравейте, най-добре задайте въпроса към издателите - посочили сме страницата им във Фейсбук, ние само сме публикували новината. Поздрави!
 2. 1
  2013-05-20 09:35:13
  Елена
  Здравейте, искам да поръчам 3-те книжки и да ги взема. Може ли да ми кажете в колко дневен срок правите доставка или дали ги има в някоя книжарница в София.