Нови Пастухови стихове събраха фенове в СГХГ

|
На 11 септември в Столичната градска художествена галерия Кръстю Пастухов събра приятели и почитатели за премиерата на поредната си стихосбирка, озаглавена „Отражения“.
Като своеобразен домакин, в ролята на водещ беше Светла Георгиева (поетеса, художничка, автор на корицата на стихосбирката, бард). В кратките си встъпителни думи тя каза и: „На корицата на тази книга ще видите една чаша, тази корица поставя едни много сложни екзистенциални въпроси. Първо, отколешния въпрос дали чашата е наполовина пълна или наполовина празна. И на това всеки от вас ще трябва да си отговори сам като. Вторият въпрос (и който всички задават) е какво точно има в тази чаша – дали това е вода, дали е етилов алкохол, дали това са сълзите Пастухови, изляти в поезията... Това е един отговор, който мисля, че ще имате удоволствието да достигнете до него, докато четете стиховете на Къци...“ След словото си Светла Георгиева подари бутилка вино „Пастухово“ на автора. А след това поздрави Къци Пастухов (и всички присъстващи) с една песен, в съпровод на нейната китара и флейтата на Кристиян Симеонов.
По-нататък Севдалин Генов сподели своите открития за стиховете на Кръстю Пастухов, а Тея Сугарева прочете част от тях. „Отражения“ е написана от поет с интелектуална дарба за интелигентни читатели. А в книгата пред нас иронията, шегата, огледалните игри на времето са съществена част от поезията на Кръстю“, каза Севдалин Генов.
Къци Пастухов благодари на всички уважили премиерата му и както е редно, всичко завърши с коктейл и раздаване на автографи.
 

„Отражения“ на Кръстю Пастухов можете да закупите от книжарница „Български книжици“.


 


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *