Новото предложение от издателство “Обсидиан” – най-добрият трилър на Майк Лосън

|
На 22 февруари на книжния пазар излиза новият трилър от Майк Лосън "Вътрешно разследване". Авторът на “Вътрешният кръг”, “Вторият периметър” и “Двойни игри” ни предлага един вълнуващ политически трилър, който ни запознава с подземията на Вашингтон по един интелигентен и интригуващ начин.

Заглавието е посочено за един от най-добрите трилъри за 2009 г. от St. Louis Post Dispatch и списание Deadly Pleasures Mystery.
Разтърсен от внезапната смърт на своя син, репортер в “Уошингтън Поуст”, бившият конгресмен Ричард Финли се обръща с молба за помощ към вездесъщия председател на Камарата на представителите Джон Фицпатрик Махоуни, а той – към своето “момче за всичко” Джо Демарко.

В хода на дискретното разследване Демарко научава, че Тери Финли е подготвял сензационен материал за бившия кмет на Ню Йорк, настоящ сенатор и най-вероятен кандидат на Демократическата партия за следващите президентски избори. Следва натиск и от друга посока – съпругата на сенатора Лидия Морели обвинява мъжа си във връзки с мафията, куп недоказани престъпления и режисирани “злополуки”, подпомогнали главоломното му издигане.

Мръсни тайни, политически интриги и подмолни ходове заплашват да изкарат ситуацията извън контрол. Агенти на ЦРУ, високопоставени служители, мафиоти и зловещи лица от миналото на Джо Демарко се изпречват на пътя му. А задкулисните игри в американската столица могат да бъдат наистина опасни.Най-добрият трилър на Майк Лосън досега - едно истинско пътешествие със скоростното влакче в бляскавия, но и много опасен увеселителен парк, наречен „американска
политика”.
 

По материали на издателство "Обсидиан"Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *