Ново заглавие в поредицата „Духовност и самоусъвършенстване” на издателство „Колибри”

|
Книгата на Роси Вакъвчиева (Роси Вак) „Ти си промяната” беше представена на 30 ноември от изд. „Колибри”. Тя e част от поредицата „Духовност и самоусъвършенстване”. Това е първата книга на младата писателка, която по образование е педагог, но за себе си казва, че се чувства „психолог по душа”.
Идеята се ражда още преди 2 години от читателите на сайта на Роси Вак – sebepoznanieto.com. В него се разглеждат теми като изумителната сила на мисълта, силата на човешкия дух, тайнството на човешката психика, осъзнатото и неосъзнатото, разума и интуицията. „Основното послание на книгата е, че външният свят отразява вътрешния. Позитивното мислене не означава отричане на реалността. Не означава, че сме застраховани от болка. В един проблем може да видим различни възможности – да се оплакваме, да се самосъжаляваме, но можем и да признаем чувствата си и да се освободим от тях по положителен начин”. Така Роси Вак отговори на въпроса, вълнуващ всички гости на премиерата – какво все пак представлява позитивното мислене.
В кафе-книжарницата в „Ориндж център” на Графа, която приюти всички последователи на позитивните нагласи към живота, беше и авторът на „Кафе за събуждане” – Димитър Божанов. Той сподели радостта си от това, че намира съмишленик в лицето на Роси Вак, въпреки че призна, че все още не е прочел книгата. „Радвам се, че вече все повече хора искат да протегнат ръка, да помогнат, за да станем всички по-добри хора, майки, бащи....”, каза писателят. Освен това не пропусна възможността да се похвали, че съвсем скоро ще излезе и третата му книга.
Голяма част от „Ти си промяната” разказва за страховете и различните начини да се справим с тях. „Това, към което се стремим, водени от страх, вселената сякаш винаги ни го отмъква. Това явление психолозите наричат парадоксално намерение”, обясни още Роси Вак. „Преди всичко хората трябва да следват автентичните си желания”, добави Димитър Божанов.
 

Илияна ГеноваКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *