Нов музикален лейбъл стартира с четири сингъла

|
Един от най-новите музикални лейбъли в България – missskin.net, издаде първите си четири сингъла. Парчетата са на Балканджи, Андро Стубел, Добри, Питкин, Люба, Домби и Ален. Всеки един от тях е добре познат в българските музикални среди по различни поводи.
Missskin.net е нов независим лейбъл, основан от Андро Стубел, Добрин Атанасов и Петър Вълков в началото на тази година. През март 2007 месец се състояха три промоции на първия албум на лейбъла - "За поезията, любовта и още нещо...". Парчетата в него са авторски и са писани в доста голям диапазон от време и пространство най-вече от Андро, Добри и Питкин. Освен тях в записването на албума са участвали и Евелина Хетемова, Кирил Янев, Константин Кацарски, Красимир Бончев, Михаела Начкова, Миша Илиев, Николай Узунов – Узо, и др. Записите са осъществени в Графити студио под вещото ръководство на Кирил Янев. До този момент артистите в missskin.net са: Балканджи, Екзитус, Добри и Питкин, Люба, Домби и Ален, Андро Стубел, Петър Вълков и Миша Илиев.
Балканджи е група, основана през есента на 1999 г. от Николай Баровски (клавир) и Кирил Янев (китари). Идеята за стиловата насоченост и основаването на групата се ражда след дълги експерименти и съвместна работа между двамата в областта на музикален синтез между традиционната рок-музика и елементи на българския фолклор, както и други стилови преливания. През годините бандата е печелила редица награди с композициите си и събира много нови музиканти, обединени от идеята на проекта.
В края на 2006 Балканджи прави съвместен концерт с група Kultur Shock, организиран от Тангра Мега Рок. През 2007 г. група Балканджи печели първа награда в конкурса за авторска песен, организиран от SONIC - B.A.N.G.! Bulgarian Audio Network Guild.
В началото на 2007 г. групата започва записите на албума „Змей”. Приключва и работата по второто DVD на групата, в което са използвани материали от акустичен концерт в клуб FANS и съвместния концерт с група Kultur Shock. Песента „Видение” е първият сингъл на групата, издаден от missskin.net.
Андро Стубел е добре познат на всички в музикалните среди автор на музика и текстове. Основател е на група Екзитус, с която превзема българските музикални класации в периода 1997-2002 година. Хитът „Сърцето ми от камък е” шест седмици е №1 в „Българския топ 100”, а радиостанциите не спират да го въртят и до днес. От 2002 г. Андро Стубел се изявява самостоятелно като музикант и продуцент. Печели награда за дебют на фестивала „Поетични струни” в Харманли и Златна лира на Съюза на българските музикални и танцови дейци на Чудомировите празници в Казанлък.
„Все едно” е първият му самостоятелен сингъл, издаден от missskin.net.
Добри и Питкин са автори на десетки блус и рок парчета. Двамата свирят заедно от 1997 г. и са автори на повече от 40 композиции. Освен в родния им град Габрово, Добри и Питкин са добре познати на феновете на фестивалите „Поетични струни”, „Морски струни”, „Днешните бардове” и BlueZZ Fest Бургас. През март 2007 получават наградата на Съюза на българските композитори по време на участието си в програмата на „Чудомировите празници” в Казанлък.
Освен добри музиканти, Добри и Питкин са художници по призвание.
„Кубинка блус” е първият им сингъл, издаден от missskin.net.
Люба, Домби и Ален свирят като акустично струнно трио (цигулка, китара, контрабас) от 2001 г. От тогава се изявяват в клубове из цялата страна. Участвали са в редица радио и телевизионни предавания, както и в записите на различни албуми като студийни музиканти.
„Кафе и алкохол” е първият им радиосингъл, издаден от missskin.net.
 
Очаква се съвсем скоро да заработи и напълно функциониращия сайт на лейбъла. Четирите сингъла можете да потърсите на адрес www.myspace.com/missskinnet. За повече информация и интервюта с авторите на песните, можете да пишете на info@missskin.net.
 

Елена Георгиева, PR, missskin.netКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *