Нов сингъл на Мери Бойс Бенд

|
Бургазлиите от Мери Бойс Бенд направиха нов четвърт студиен албум. Музикантите избраха за пилотен сингъл песента "За последен път". През юли бе заснет и видеоклип към нея. Режисьор отново е Васил Стефанов.
Песента "За последен път" звучи изцяло в стилистиката на групата, позната ни от албумите "Непознати улици" и "Само за теб".
Мери споделя: "Това е една красива история, разказана под звуците на мелодичния рок, който аз и момчетата обожаваме. Васко Стефанов, както винаги, улови настроението на думите и създаде прекрасни кадри. Ние се вдъхновяваме от красотата на чувствата и живота около нас. Надявам се, че с музиката си успяваме да внушим: "Живейте красиво!".
В една от най-успешните български групи трима от петимата участници са от Бургас. И тримата са възпитаници на Математическата гимназия.
Мария Мутафчиева (Мери) - вокал е зодия "Водолей", родена на 10 февруари 1973 г. в Бургас. Свири от 6-годишна на пиано. Завършва Математическата гимназия в родния си град, а след това "Славянски филологии" в СУ.
Мирослав Мутафчиев – китара е зодия "Дева", роден на 20 септември 1969 г. в Бургас. Свири от 10-годишен на китара. Завършва Математическата гимназия в Бургас. Дипломиран авиоинженер.
Илиян Георгиев – клавишни е зодия "Риби", роден на 11 март 1973 г. в Бургас. Свири от 8-годишен на пиано. Завършва Математическата гимназия в родния си град и Техническия Университет в гр.София.
Стефан Чобанов - бас китара е зодия "Телец", роден на 8 май 1967 г. в Исперих. Завършва Музикалното училище в Русе със специалност - флейта и продължава образованието си в Музикалната Академия в София.
Божидар Тренков - ударни инструменти е зодия "Рак". Роден е на 12 юли 1968 г. в София. Завършил Полиграфическия техникум в София.
Мери Бойс Бенд е създадена в началото на 1994 г. от бургазлиите Мария, Илиян и Мирослав Мутафчиев. Докато са студенти, тримата започват да свирят в нощните клубове в столицата.
Още същата година Мери Бойс Бенд печели конкурса за млади изпълнители на "Хит Минус Едно" в БНТ. Като награда музикантите записват първата си авторска песен "Къде избяга вятърът", а после правят първото си национално турне.
През януари 1995 г. към групата се присъединяват още двама членове и петимата свирят за първи път заедно в прочутия тогава "Кънтри Клуб" в София. Музикантите смятат тази дата за рождена на групата.
До края на 1995 г. Мери Бойс Бенд записват две свои авторски песни по поръчка на БНР и бързо става една от най-популярните групи, през 1996 г. печелят награда за "Най-добра група" на Арт Рок Център. През 1997 г. Мери Бойс Бенд са поканени от немски продуценти за записите на класически рок песни на Deep Purple, Pink Floyd и Led Zeppelin със симфоничен оркестър. Групата продължава и живите си участия в клубове и на концерти из България, както и участия в телевизионни програми.
През 2001 г. те издават първия авторски си албум "Непознати улици". Едноименната песен се задържа в класациите за рекордно дълго време (в Българският Топ 100 – радио-класация за световна музика – песента остава повече от 100 седмици, като 50 от тях е в челната десетка). През 2002 г. Мери Бойс Бенд са номинирани на наградите на БГ Радио в пет различни категории: БГ дебют, БГ албум, БГ песен, БГ текст, както и за кавърверсия на песента "Есен". Същата година групата печели първо място с вота на публиката на Международния телевизионен фестивал в Албена. През 2004 г. групата свири на мега-концертите в Албена, Слънчев Бряг и Банско заедно със световноизвестните “No Mercy", “Boney M", "Eruption", “Gibson Brothers", “Racey", а за промоцията на техния втори албум "Само за теб" като специални гости за първи път в България пристигат "The Kelly Family". Двете групи продължават да работят заедно и по други проекти.
Всички сингли от "Само за теб" са влизали в десетката на Българският Топ 100 и той е номиниран за БГ албум на 2004 г. От юли 2004 г. песни на Мери Бойс Бенд се въртят в ефира на всички големи радиостанции в Белгия, а по-късно се завъртат и във Франция и Холандия... През декември 2004 г. групата издава в Белгия албума "Distant Streets – compilation", който включва английски версии на песни от първия и втория й албум.
През януари 2005 г. Мери Бойс Бенд записват в Белгия, заедно с госпъл хор от Брюксел, песента "Running Over". Тази песен излиза в компилация с песни на белгийски изпълнители. Отново в Белгия, на 28 май 2005 г. Мери Бойс Бенд участват заедно с "Boney M" и “Eruption" в концерт, на който групата свири повече от час пред белгийска публика английските версии на свои авторски песни. Концертът е рекламиран в белгийските медии и е съпътстван от много интервюта на групата за вестници и радиостанции.
Мери Бойс Бенд е една от малкото групи в България, издали DVD. Това се случва в началото на 2006 г., когато групата пуска на музикалния пазар концерт-промоцията на албума "Само за теб". През месец март 2006 г. Мери Бойс Бенд са номинирани от слушателите на БГ радио за група на годината. Днес Мери Бойс Бенд е една от популярните групи в България и продължава изявите си по клубните и концертни сцени.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *