Нов танцов спектакъл “Интервю”

|
На 31 май във фоайето на Националната опера и балет се състоя пресконференция по повод предстоящата премиера на танцовия спектакъл “Интервю”.
Спектакълът е организиран от Френския институт и Списание 1. Хореографията е на Християн Бакалов, либретото е на Зоя Вапирова, а сценографията – на Никола Тороманов. В “Интервю” участват примата на Софийската опера Диляна Никофорова, артистичният директор на балета – Силвия Томова и танцьорите на Националната опера. Участниците в пресконференцията повече се оплакваха от финансовото състояние на Националната опера и балет, отколкото да говорят за самия спектакъл. Но в представените на журналистите прессъобщения се казва: “Интервю” е нестандартен танцов спектакъл. Целта на представлението е да покаже проблемите на Националната балетна трупа, разказвайки за действителния живот на танцьорите. В постановката няма измислени персонажи – всеки играе себе си. Спектакълът интригува с качествено нова визия и представя един ден на трупата на Националната опера и балет. Този любопитен разказ за отношенията и ситуациите зад кулисите цели да възвърне интереса на публиката към една от важните културни институции в държавата”.
Премиерата на “Интервю” е на 3 юни, петък, а Българската национална телевизия ще предава на “живо” от сградата на Операта централните новини на Канал 1, които също са част от сюжета. А на 24 юни от 22:30 пак по Канал 1 ще бъде излъчен документалния филм “Интервю”. Гледайте го.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *