Ноемврийски предложения от “Бард”

|
Нов роман от Мери Хигинс Кларк, фентъзи от Ейдриън Чайковски, хорър трилър от Алън Джейкъбсън, разкази от Джефри Арчър, бестселърът на Стивън Хокинг "Кратка история на времето" са само част от каталога на ИК "Бард" за този месец.
В началото на месеца от печат излезе "Сянката на твоята усмивка", роман на Мери Хигинс Кларк. Дълго пазена семейна тайна заплашва да доведе до фатални последици...

В „Сянката на твоята усмивка” М. Х. Кларк заплита спиращ дъха трилър, който се развива около дълго пазена семейна тайна, заплашваща да отнеме живота на нищо неподозираща наследница.
Оливия Мороу е на осемдесет и две, с разклатено здраве и знае, че й остава малко живот. Тя е последната от своя род и затова е изправена пред труден избор: дали да разкрие семейна тайна, или да я отнесе със себе си в гроба.

Цена 11.99 лв. Обем 368 стр.
 
Друг роман в ноемврийският каталог е "Шапкарницата на доня Никанора" от Кирстан Хокинс.

Заобиколено от гъста гора и достъпно само по коварен път, тихото южноамериканско градче Вайе де ла Вирхен е почти непознато на външния свят. Но един ден там пристига мълчалив странник и всичко се променя завинаги.

Животът на жителите на града не се е развил така, както са мечтали. Доня Никанора така и не е успяла да се отправи на пътешествие по света, дон Боско не се е оженил за жената, която обича, а кметът не е постигнал политическа власт и влияние. С пристигането на чужденеца, познат само като Грингито, мечтите им сякаш се събуждат. Доня Никанора е твърдо решена да отвори първата шапкарница в града, кметът планира да превърне Вайе де ла Вирхен в оживен туристически център, а тихият живот на дон Боско се преобръща благодарение на любовта. В малкото градче проникват непознати сили, а загадъчният Грингито наблюдава изпод евкалипта на площада развитието на драмите.
Интригуващ и опияняващ, с незабравими герои и в стила на магическия реализъм, „Шапкарницата на доня Никанора” е забележителен дебютен роман, който ни призовава да съберем смелост да следваме мечтите си.

Кирстан Хокинс е завършила антропология в Единбургския университет и предприема многобройни пътувания из Африка, Латинска Америка и Азия. Работила сред индиаците ашанинка в перуанската джунгла и е прекарала известно време в боливийската част на платото Алтиплано.

Цена 11.99 лв. Обем 320 стр.
 
Вече е на пазара и втора книга от фентъзи романа "Сянката на умрелите" - "Разединени равнини" от Ейдриън Чайковски.
"Чудесна сплав от средновековен свят и технологични постижения!""Старбърст"

Империята на осите отново е в поход и пръв под ударите й ще попадне град Тарк, който усилено се готви за отбрана. Зад стените му Салма и Тото ще трябва да издържат бурята заедно с мравкородните, изправени срещу многочислена войска и срещу оръжия, каквито Равнините не познават.
Докато имперските войски сеят смърт и разрушение по пътя си, младият Император е поел по друга пътека. Прицелил се е в неща по-черни от военните завоевания и ако постигне целта си, това ще е началото на кърваво господство, което ще трае стотици години.

"Роман, преливащ от въображение. Бойните действия увличат с вълнението от новия поглед към познати тактики... Напомня Гемел, Ериксън и Сандърсън, но със свой уникален талант. Поредно страхотно постижение на Чайковски и достойно продължение на тази епична сага.." „Sci Fi”


Цена 14.99 лв.Обем 656 стр.
 

Трилърът този месец е "Седмата жертва" от Алън Джейкъбсън.

"Стегнат и блестящо написан, истински шедьовър на ужаса!
Четете на заключени врати и светнати лампи..."
Джеймс Ролинс


Изключително жестоки убийства остават неразкрити, въпреки таланта на специален агент Карън Вейл, първата жена в Отдела по профилиране към ФБР.
Убиецът с прозвището Мъртви очи се одързостява от неспособността на групата да го спре и Вейл открива, че седмата жертва държи ключа към онова, което го движи... Пътят й се пресича с този на убиеца. Поредната жертва е важна личност - това променя из основи профила му, но и го свързва със самата Вейл по ужасяващ начин.

“Алън Джейкъбсън е страхотен писател, а главната му героиня Карън Вейл е страхотна жена: твърда, умна, забавна и много убедителна. „Седмата жертва” е плод на впечатляващи проучвания; роман за сериен убиец със силно заплетен сюжет. Много страшен, много добър. Като книга на Нелсън Демил.” Нелсън Демил

Цена 12,99 лв. Обем 416 стр.
 
От 15 ноември можете да прочетете и разказите "Не бягай от съдбата си" на Джефри Арчър. Някои от тези истории ще ви разсмеят. Други ще ви разплачат. И всяка една ще ви заплени!

Добре написани, остроумни и много забавни... Джефри Арчър умело си играе на котка и мишка с читателя в своите оригинални разкази. Престъпникът невинаги се измъква и невинаги справедливостта тържествува, но читателят печели винаги.

"Ако имаше Нобелова награда за най-добър разказвач, Арчър щеше да я спечели." „Дейли Телеграф”

"Дори Съмърсет Моъм не е писал нещо толкова остроумно и изискано." „Пъблишърс Уикли”

"Невероятно... напрегнато очакване и изобретателни поврати. Страхотен наследник на Роал Дал." „Дейл Експрес”

Джефри Арчър често оглавява класациите за бестселъри. Книгите му са отпечатани в повече от 250 млн. копия по света.

Цена 11.99 лв. Обем 304 стр.
 
КРАТКА ИСТОРИЯ НА ВРЕМЕТО
ОТ ГОЛЕМИЯ ВЗРИВ ДО ЧЕРНИТЕ ДУПКИ
Стивън Хокинг

"Тази книга съчетава удивлението на детето с интелекта на гения. Поемаме на пътешествие из Вселената на Хокинг." "Сънди Таймс"

„Един от най-гениалните учени след Айнщайн” "Дейли Експрес"

Имало ли е времето начало?
Може ли времето да тече назад?
Безкрайна ли е Вселената, или е ограничена?
Това са само някои от въпросите, разглеждани в този всепризнат шедьовър, който започва с преглед на големите теории за устройството на космоса от Нютон до Айнщайн, преди да навлезе в същността на тайните, които продължават да се крият в сърцето на пространство-времето.

“Властелинът на Вселената... Смелото пътуване на един учен до границите на Космоса.” "Нюзуик"
Цена 16.99 лв. Обем 272 стр.
 
До края на месеца очаквайте:
22 ноември 2010
ТАЙНАТА НА ОСТРОВ ПАЙН
Клайв Къслър и Джак дю Брюл
Нови приключения от поредицата „Досиетата “Орегон”
„Клайв Къслър е един от най-добрите разказвачи в занаята.” „Ню Йорк Пост”

Хуан Кабрило и хората му попадат на странна находка в джунглите на Аржентина. Тя води към мистериозната шахта на остров Пайн и нейната тайна – древен надпис, който посочва, че през петнайсети век един от корабите на китайския адмирал Цаи Сонг е потопен до “земята от лед”. Китайците, в съюз с Аржентина, искат да открият древната джонка “Спокойно море”, за да предявят претенциите си върху Антарктическия полуостров и петролните залежи там.
Кабрило и хората му са единствените, готови да попречат на китайците да наложат новия световен ред. Ако се провалят, наградата за тях ще е... смъртта.
 
Популярна психология

Страна 1
РЕЦЕПТА ЗА ПЪЛНО ЩАСТИЕ
Дийпак Чопра
7 ключа към радостта и просветлението

Страна 2
ПЪТУВАНЕ КЪМ ИЗЦЕЛЕНИЕТО
Пробуждане на вътрешната мъдрост
включва техники за съзнателна медитация
Дийпак Чопра, доктор по медицина, е директор на Института “Шарп” за изследване на човешкия потенциал и медицина “съзнание-тяло” в Сан Диего, Калифорния. Преподавал е в университета “Тъфтс” и в Бостънските университетски училища по медицина и е ръководил медицинския персонал в болницата “Ню Ингланд Мемориъл”. Понастоящем д-р Чопра живее в Сан Диего.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *