Нуево балет еспаньол – фламенко преди Коледа

|
На 21 декември за първи път у нас ще гостува танцовата трупа на световно известните испански хореографи Анхел Рохас и Карлос Родригес - създатели на грандиозния балет Нуево балет еспаньол (Nuevo Ballet Espanol). Харизматичните испанци ще представят новия си спектакъл "Cambio de Tercio".
Зала 1 на НДК ще се превърне в сцена на популярните стилове на испанските фламенко танци. Шоуто, при което участват 15 танцьори и жива музика е играно на стотици световни сцени, при напълно разпродадени зали и нестихващи овации на публиката.
Младите хореографи Рохас и Родригес печелят аудиторията с богатството от танцови изразни средства, които използват и брилянтните изпълнения на танцьорите. Когато печелят първа награда на Spanish Annual Dance and Flamenco Choreography Awards през 1994 г. не са едва двадесетина годишни. Две години по-късно създават своята компания Nuevo Ballet Espanol, с която обикалят четири континента и печелят възхищението и обичта на зрителите с невероятната енергия и магичност на фламенкото. Идеята за създаването на тази компания е да се отдаде дължимото на традициите в този прекрасен испански танц, като го направят актуален в 21-и век. Техният стил е уникална комбинация между класическа техника и съвременно фламенко. Така те се превръщат в най-горещата танцова сензация на испанската културна сцена.
След повече от петнадесет години кариера и над 300 представления на последния им спектакъл “Sangre”, Рохас и Родригес започват нова ера. Резултатът е новият им феноменален спектакъл "Cambio de Tercio". Това е шоу, в което двете звезди събират на сцената четири прекрасни танцьорки и едни от най-известните фламенко музиканти и певци, сред които китаристите Даниел Хорадо и Гаспар Родригес, цигуларят Томас Потрон, перкусионистът Енрике Тирон и певиците Мария дел Мар Фернандес и Мария Роса Наваро „Ла Диви”. Самият спектакъл се състои от 10 части, всяка от които е микс от стилове, основани на класически испански и фламенко танци - cantinas, sevillanas, fandangos, rumbas, bamberas, bulerias, tanguillos и seguidillas. По време на спектакъла грациозните танцьорки и танцьори сменят няколко пъти своите пищни тоалети. Неизчерпаема енергия, богатство от екзотични ритми – автентични и модерни, огромен положителен заряд, струящ от съвършени танци – всичко това е събрано в "Cambio de Tercio". Веднага след премиерата на спектакъла Nuevo Ballet Espanol тръгва на световно турне, минаващо през Англия, Чехия, Италия, Португалия, Хонг Конг, Бразилия, Турция, Финландия, САЩ, Венецуела и много други страни.
Рохас и Родригес имат реализирани вече над 11 грандиозни спектакъла и спечелени десетки награди: най-добра танцова компания на 2000 г., първо място за фламенко танц и музика от Spain’s Performance Art Society, най-добро танцово шоу на наградите в Монте Карло и много други.
Музикално-танцовото събитие се организира от продуцентска компания „БГ Саунд Стейдж” с любезната подкрепа на посолството на Кралство Испания у нас. Билети се продават в мрежата на Ивентим – магазини Германос, Пикадили, Офис1 Суперстор, Мултирама, Юзит Каларс и др. и на касата на НДК.
 

По материали на BG Sound StageКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *