НФЦ кани автори на неигрални филми за “Златен ритон” 2009

|
От 18 до 25 септември 2009 година в Пловдив ще се проведе ХVIІ Фестивал на българския неигрален филм “Златен ритон”. Фестивалът представя продукцията на неигрално кино в изминалите две години от предишното му издание.
Конкурсите са два – за документално и за анимационно кино. Филмите, произведени с участието на НФЦ, влизат в конкурса по право, всички останали подлежат на вътрешна селекция за определяне на програмата, в която да бъдат представени. Сред заглавията са хитове като “Коридор №8” на Борис Десподов, представен на тазгодишния фестивал в Берлин и анимационният “Три сестри и Андрей” на Борис Десподов и Андрей Паунов, “Децата на дружбата” – новият филм на режисьора Светослав Драганов, носител на “Златен ритон” за “Самодейци” през 2005 г., скандалното разследване на Малина Петрова за пожара на Партийния дом “Приключено по давност”, “Теодора” на Юри Жиров - за борбата на една жена с рака и с институциите, и много други – общо над 50 филма.
Организаторите искат да разширят спектъра на темите чрез още интересни филми, създадени без участието на НФЦ, и канят желаещите да предложат своите филми за участие във фестивала. Крайният срок за подаване на заявките в НФЦ е 10 август 2009 г., стая 717, Ирина Канушева, Гергана Даковска, Мила Петкова, тел. 987 40 96, е-mail: irina@nfc.bg.
Формуляри можете да намерите на адреси: www.nfc.bg, www.filmmakersbg.org, www.mediadesk.bg.
 

По материали на НФЦКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *