Ню джаз формацията Клуб де Белугас с два концерта в София Лайв Клуб

|
От 7 юли София Лайв Клуб затвори врати за лятото, но само до 16 септември, когато по червения килим ще влязат любимата на мнозина европейска джаз формация Клуб де Белугас (Club des Belugas). На 16 и 17 септември от 22 часа музикантите ще изнесат два концерта с вокалистката Бренда Бойкин по повод откриването на новия сезон в най-добрия клуб за жива музика у нас.

Клуб де Белугас е един от водещите ню джаз проекти в Европа. Успешно обединява съвременен лаундж и ню джаз с бразилски ритми, суинг и американски соул от 50-те, 60-те и 70-те на миналия век. Уникална изобретателност, енергия и професионализъм са водещи в изпълненията им, а съвременното им звучене и новаторството, което придават на познати джаз стандарти ги превръща в любимци на голяма част от аудиторията.

Клуб де Белугас започват своята кариера през 2002 година с техния първи албум "Caviar at 3 a.m.". През 2003 година издават своя втори албум "Minority Tunes", който включва хитовете от Германските клубни класации "hip hip chin chin" и "Gadda Rio".

През 2006 година Клуб де Белугас обогатяват мизукалния свят с едно истинско прозиведение на изкуството наречено "Aprico Soul". През март и април същата година, хитът "Wildcats gotta move" достига трето място в Германските клубни класации и остава в топ десетте в продължение на 8 седмици. Включеният ремикс на песента "Mambo Italiano" е първият легален ремикс на песен на Дийн Мартин в целия свят и е одобрен от Capitol/EMI, както и лично от семейството му.

В историята на групата са продадени повече от 4 милиона копия на техни албуми. От края на 2007 година до днес, музикантите изпълняват повече от 100 концерта в Европа, участват в музикални предавания и фестивали, а често тяхна музика е озвучавала едни от най-известните автомобилни и алкохолни реклами.

Поредната стъпка в историята на Клуб де Белугас е тяхното предстоящо участие в България, за първи път на сцената в София Лайв Клуб. След миналогодишния си концерт в зала 1 на НДК, Клуб де Белугас гостуваха в клуба, който според техни думи притежава "една от най-изисканите атмосфери, която един джаз клуб може да предложи. Много известни артисти са изпълнявали концертите си в този клуб и ние само се гордеем, че имаме възможността да изпълним своята музика за българите отново и най-вече на тази прекрасна сцена. Малко са държавите, които предлагат подобно гостоприемство!“.

Групата ще представи няколко нови парчета - всички композирани по време на турнета, както и добре познати, танцувални мелодии. За българската публика, музикантите са подготвили специална изненада.
БИЛЕТИ: на предварителна продажба в www.eventim.bg и в билетния център на НДК – 30 лева, 35 лева на място в деня на концертите.
 

По информация на организаторитеКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *