Няма зло, има нееволюирало добро!

|
Авторското списание на Ваклуш Толев “НУР” навърши 11 години. Тържеството се състоя на 14 февруари от 15.00 ч. в зала “Триадица”, София.
В новия брой на тримесечното списание “НУР” са включени темите “Историята в отговорност пред бъдещето”, “Безсмъртието, или смъртта като сила, съзнание и метафизика”.
Ваклуш Толев е автор на трилогията “История на религиите”, книгата “Седемте Лъча на Еволюцията” и др.
"Нур" значи светлина. Само светлината може да даде просветление! Светлината е лъчезнание на събудената интуиция, тя е вулканическо дихание и затова списанието е "Нур". Всяка негова страница е клада от огън жив, от вяра и знание. Насловът "Няма зло, има нееволюирало добро" е една взривност, сменяща оборотите на душевната ни възможност.
Този взрив лишава злото от персоналност (не го прави божество) и му дава само потенциалната възможност да сътрудничи на еволюцията. Човечеството се освободи от дуализъм, освободи се от стихийни божества, но трябва да се освободи и от злото като енергия. "Няма зло, има нееволюирало добро" е една истина, която ще бъде вечна. Това е вложената позитивна сила, освобождаваща потенциалната даденост, че човекът е един бог в развитие, каза Ваклуш Толев.
 

Автор: Александра Благовестова


 

Още за Ваклуш Толев: www.vaklush.orgКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *