Обичам ли те – все пак книга за любовта

|
Книжарница "Хеликон" в Бургас домакинства на 2 август на премиерата на романа на Искра Ангелова и Петър Волгин "Обичам ли те?". В петък (3 август) беше и представянето им във Варна.
Пред аудиторията наживо двамата разказаха за възникването на тази щура идея, за осъществяването й във вид на разменени чрез интернет писма и за резултата от нея. И ако предварителната нагласа на някои е била да видят двама ексцентрици – актриса (Народен театър "Иван Вазов") и телевизионна водеща (БНТ) и скандален радио (БНР) и телевизионен водещ (ТВ7) с още по-скандални книги, то очакванията им със сигурност не са се оправдали.
По-скоро, бих казала, видяха двама души, които твърде рано са обърнали поглед назад и навътре, за да дадат като че ли и на себе си отговор за онези вечни теми (мъжът и жената, любовта, чувствата, свободата, смъртта), от които човек винаги ще бъде обсебен.
И тъй като е писана в началото на 21. век, книгата си има своето съвременно обяснение на тези вечни неща.
Епистоларен роман, приказка, кореспонденция, диалог между половете, експеримент или както и да я наричат, тя вече е надминала предварителните очаквания дори на авторите.
Колкото до изводите за общуването и вечните неща, тях е по-добре всеки да си ги направи сам – загледан, също като авторите – назад и навътре в себе си.
 
Книгата на Искра Ангелова и Петър Волгин "Обичам ли те?" можете да закупите с намаление от виртуална книжарница "Словото".
 


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *