Обсебени от ритъма

|
За почитателите на олдскул музиката и фънки стила вечерта на 24 април ще остане с прекрасни и топли спомени от преживяване, заредено с положителни емоции и вдъхновяваща енергия.

Едно от най-известните имена на ейсид-джаз музиката, британската група Brand New Heavies взриви зала 3 на НДК, карайки и най-скованите и срамежливи зрители да потропват в ритъм. До края на концерта не остана нито един, който да не се включи в ритмичната вълна, погълнала множеството.

Това е втори концерт на групата в София след първaта им визита в зала 1 на НДК през 2008 г. и е част от световното им турне по случай 20 години от първата им поява на сцената.

Основани през 1985 г. и известни с успешното смесване на стиловете фънк, джаз, соул и дори малко диско, Brand New Heavies са автори на хитове като "Never Stop", "You Are The Universe", "Dream on Dreamer", "Back to Love" и "Apparently Nothing". На концерта си в София групата представи и нови аранжименти на култовите парчета, които се оказа, че публиката от почитатели главно от родени през 70-те тананикаше заедно с тях.

Brand New Heavies записват своя девети студиен албум, като в колекцията си имат и редица компилации и ремикси. През ноември 2011 г. те пуснаха и компилацията "Best of 20th Years", включваща 38 от най-добрите им парчета за последните 20 години. Уникалната и темпераментна британска банда участва и в създаването на музика за филми (да припомним култовата анимация „Весели крачета”) и различни рекламни кампании.
 

Кремена Димитрова
Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *