Община Каварна и Жокер Медиа обещават интересно музикално лято

|
След успешното партньорство между община Каварна и Жокер Медиа миналото лято, благодарение на което, стадион "Калиакра" в Каварна посрещна рок-динозаврите Рони Джеймс Дио и "Дийп Пърпъл", предстоят още изненади за феновете на твърдата музика.
На 23 август в Каварна ще гостува група "Любэ". Една от най-популярните и обичани формации в Русия миналата година издаде десетия си студиен проект "Рассея", с който отбеляза 15-годишния си юбилей. Идеята за създаването на групата е на композитора и продуцента Игор Матвиенко, а на 14 януари 1989 г. в студио “Звук” са записани първите композиции - “Люберцы” и “Батька Махно”. През януари 1989 г. новосформираната група започва записи и на дебютния си албум “Атас”, включващ 14 песни и последван по-късно през 1992 г. от “Кто сказал, что мы плохо жили...?”, "Зона Любэ" (1993), "Комбат" (1996). Основна идея в творчеството на “Любэ” е запазване добрите традиции на руската песенна култура. Композициите на групата са предимно на военна тематика, с привнесено към типично народните мелодии съвременно звучене. Само за няколко години групата изнася повече от 1000 кнцерта пред повече от 5 милиона човека.
През декември 1997 г. “Любэ” издават албума “Песни о песнях”, поставяйки с него нов етап в музикалната си кариера. Песните в албума са свързани главно с човешките отношения – щастие, любов, тъга, носталгия по отминалите времена.
Настоящата дискография на групата включва и албумите “Полустаночки” (2000), “Собрание сочинений” (2001), “Давай за” (2002), “Юбилей” (2002), “Сборник “военных” песен “Ребята нашего полка” (2004).
Подгряващата група за концерта в Каварна предстои да бъде уточненa. Билети могат да се закупят от НДК, ticketsream.bg, eventim.bg на цена 15 лв., в деня на концерта: 20 лв. “Любэ” ще посетят България още веднъж, на 23 октомври 2006, когато концертът им ще бъде в зала 1 на НДК.
На 25 август в Каварна ще се проведе "Калиакра Рок Фестивал", по време на който почитателите на "Туистед Систър" и "Тестамент" ще могат да видят и чуят любимците си на живо. Третата група за вечерта ще бъде голямата изненада от "Евровизия", финландската банда "Лорди". Входът за феста е 30 лв., в деня на концерта: 40 лв.
През септември пак в Каварна ще гостува легендата на руската естрада - Филип Киркоров.
 

По материали на Жокер МедияКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *