Оперното лято в Бургас продължава, отпада концертът на Никола Гюзелев

|
Отпадна дългоочакваната изява на световноизвестния български бас Никола Гюзелев на бургаска сцена. Концертът от афиша на „Летни музикални празници 2009”, който бе насрочен за този петък (7 август) от 19.00 часа в Бургаската опера, няма да се състои поради здравословни проблеми на оперния ас.
Организаторите се извиняват на всички бургазлии и гости на града, които с нетърпение очакваха появата му и пожелават скорошно оздравяване на гласовития оперен певец.
Програмата на Летните музикални празници продължава на 8 август (събота) от 19.00 часа в залата на Операта с класическата постановка „Копелия” по музика на Лео Делиб. Хореографията и режисурата е на проф. Хикмет Мехмедов, а участие в нея ще вземат балета на ОФД – Бургас, възпитаници от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров” и танцьорите от формация „Black Style”.
Тазгодишното издание на фестивала, организиран от Община Бургас и Оперно-филхармонично дружество – Бургас, бележи силен интерес и предизвика заслуженото внимание на почитателите и ценителите на голямото оперно изкуство.
Само преди дни бургаската публика аплодира възторжено премиерата на „Кармина Бурана”, както и солиста на Виенската опера Камен Чанев, който излезе на сцената на Летния театър в ролята на Калаф от операта на Пучини „Турандот”.
Предстоящите опери „Набуко” от Верди (12 август) и „Мадам Бътерфлай”, с режисьор Александър Текелиев (21 август) са едни от основните акценти в програмата на фестивала.
Тържественото закриване на „Летни музикални празници Бургас 2009” ще бъде на 28 август с концерт на Орлин Горанов, Добрина Икономова, Екатерина Тупарова, Пеньо Пирозов и Олга Динова в „Перлите на оперетата и мюзикъла”.
 

По материали на община БургасКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *