Остава месец до концерта на Боб Дилън в София

|
Един месец остава до култовата дата 3 юни, когато Зала 1 на НДК ще се превърне в арена за вечните хитове на легендарния рок музикант Боб Дилън. Концертът му на живо в София е едно от най-чаканите събития през лято 2010. Родните меломани разполагат с броени седмици да закупят билети за заветното шоу, като ограничени количества са все още налични в мрежата на „Тикетпро” и неговите партньори на цени от 50 до 150 лв.
Боб Дилън е хедлайнер на деветото поредно издание на фестивала „Арена Музика 2010”. Именно неговото участие ще открие музикалния форум и ще предаде щафетата на други звезди от ранга на Елтън Джон и Масив Атак. Датата на изявата на Дилън се включва и в рамките на „XV Салон на изкуствата 2010” в НДК. Американският бард обещава незабравимо преживяване за ценителите на истинската музика, а за познавачите на качествени инструменти остава изненадата с кои любими китари от колецията му ще го видим на сцената в София. Рок звездата и неговия страхотен бенд пристигат в столицата в деня на концерта и ще отседнат в луксозен хотел. Ден преди участието си тук, Дилън ще радва феновете в Букурещ, а след невероятния си концерт у нас ще отпътува за Скопие, за да продължи с изявите си в други европейски градове.
Интересно е, че паралелно със световното турне на Боб Дилън вече започна музикалната обиколка на неговия син – Джейкъб Дилън, който също впечатлява с успешна солова кариера. Зад кулисите на световната музикална сцена особено любопитни са историите на онези талантливи артисти, които продължават мисията на някой свой предшественик. Ето защо фенове и критици живо се интересуват от кариерата на Джейкъб, който поразително прилича на своя баща и вокално, и визуално. Бившият фронтмен на „The Wallflowers” в момента попълва графика си с многобройни участия на американска територия и активна кампания в интернет, за да промотира новия си проект. В началото на април излезе новият му (втори поред) солов албум с поетичното заглавие „Women and Country”. Компилацията включва 11 парчета, 8 от които с беквокалите на Нико Кейс и Кели Хоугън. Четири от песните - „Holly Rollers For Love”, „Everybody`s Hurtin`”, „They`ve Trapped Us Boys” и превърналата се вече в хит „Nothing But The Whole Wide World”, са подбрани в специален сет с безплатен даунлоуд на сайта www.daytrotter.com.
На неизбежния въпрос дали Дилън-баща прослушва записите на сина си за одобрение, Джейкъб казва пред журналисти, че изпраща албумите си до офиса на баща си, както правят всички други колеги музиканти. Що се отнася до това дали окуражава собствените си четирима синове да тръгнат по неговия път, Джейкъб е отново лаконичен: „Разбира се, но макар да са внуци на Боб Дилън, децата ми са все още далеч от това да се тревожат за думата „кариера”.
Какъв репертоар е подготвил Боб Дилън за феновете на непреходната рок музика и защо именно това е любимият стил на редица поколения, предстои да разберем на 3 юни в зала 1 на НДК.


 

По материали на София Мюзик ЕнтърпрайсисКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *