„Островът” на Александър Секулов – за любовта като щастливо корабокрушение

|
След две от магическите книги на последните десет години – "Колекционер на любовни изречения" и "Малката светица и портокалите", писателят Александър Секулов и издателска къща „Сиела” представят „Островът” - роман за любовта като щастливо корабокрушение.

Разказът отвежда на малък варовиков остров в края на Егея, където три деца плуват сред безвремието като щастливи риби. Съдбата ги изправя срещу други конквистадори на лятото. Битката е за каменно парче земя сред морето, но и за сърцето на кралица с присмехулни очи. Всеки е сам срещу всички, а всички – заедно в бурята. Докато не открият, че любовта е остров, на който се молиш да не те открият.

Книгата връща напълно забравен жанр в българската литература – романът за деца, доставящ удоволствие на читатели от всички възрасти. А и книгите за деца ги четат възрастните, за да спрат времето, е написал авторът.

Художник на рисунките в изданието е Чавдар Гюзелев.
 
ЗА КНИГАТА

Вълнуваща любовна история за деца на прекрасен български език! Недялко Славов
 
Вълшебна книга! Когато три момчета проумеят, че не могат да бъдат трима братя и нямат златна ябълка, те стават трима мускетари. Откъсват по едно перо от крилата си и го слагат на мускетарските шапки. Когато ги размахат, всяко сбогуване прилича на щастлива среща. Георги Хорозов
 

КОНКУРС ЗА ПРОДЪЛЖЕНИЕТО НА КНИГАТА

За написването на продължение на романа авторът и издателска къща „Сиела” се обръщат с писмо към читателите:
ЗНАМ КАКВО ЩЕ ПРАВЯТ СЛЕДВАЩОТО ЛЯТО!
Ако са ти харесали героите на тази книга, ако ти се струва, че вече ги познаваш мно-о-го добре, ако си преживял или можеш да измислиш място и приключения, в които да попаднат следващото лято, то седни и пиши на адрес znamkakvostepraviat@abv.bg
Името на победителя ще бъде върху корицата на следващата книга, разказваща приключенията на тези момчета и момичета. А може да се появят и нови герои, свободата да измисляш е твое лично право. Не го забравяй!
Конкурсът ще продължи до 4 юли 2011 г.
Голямата награда за победителя в конкурса "Знам какво ще правят следващото лято" е тридневна екскурзия в Гърция през есента на 2011 г., любезно предоставена от туристическа агенция All Seasons.
 
ЗА АВТОРA

Александър Секулов е роден на 6 януари 1964 година, живее и пише в Пловдив. Автор е на книги със стихове ("Карти и географии”, „Възхитително и леко”), на сборници с есета („Високите каменни хълмове”, „История на минималната съпротива”), на пиесата „Светли хотелски стаи”. Носител на национални литературни награди.
Има блог www.podigoto.com. Собственик е на едни от най-емблематичните пространства за култура и изкуство в България – клуб „Петното на Роршах” и „Конюшните на царя” в Пловдив. Създател на празници на изкуството „Лятно време” в Старинен Пловдив.

В началото на годината издателство „Геопоетика" издаде на сръбски романа на българския писател Александър Секулов „Колекционер на любовни изречения". В предговора писателят Владислав Баяц е написал:
„Пред читателя е текст толкова разкрепостен от жанровите калъпи и твърдата литературна дисциплина, че е съвсем позволено да го причислим към несъществуващата група от книги с неограничена фантазия. Във всички случаи резултатът е изключителен: това е един от прекрасните примери за почти разпусната фантазия, магията на езика и приказността. До прочитането на този роман не знаех, че приказките да възрастни са възможни."
Издателство „Геопоетика" е превело и дало път към литературна Европа на още двама български писатели - Георги Господинов и Алек Попов.
 

По материали на ИК "Сиела"Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *