Отвъд хоризонта на думите в Студентския дом

|
На 4 май в Студентски дом се състоя софийската премиера, (не първа, не и последна), на Отвъд хоризонта на думите" - първата самостоятелна стихосбирка на Светла Стайкова, известна в мрежата и под псевдонимите BlackCat и Sunny.
Мартин Митов, председател на Сдружение "Словото" (издател на книгата), представи стихосбирката и прочете два критични материала за събраните в нея стихове. В първият критичката (пожелала да остане анонимна) определя "Отвъд хоризонта на думите" като буквар на женската душевност с 56 признания за живот с поезия и мъдрост по женски. От града на поетите - Бургас, Любомир Калудов (4i4O) изпрати разказа за своята среща със стихосбирката, за преодоляването на вездесъщия скептицизъм спрямо поетесите и откриването на "много мисли, които съм имал в себе си, но не съм могъл да ги изкажа по този начин - както умее да ги каже една жена, едно момиче, една великолепна поетеса... Светла Стайкова прави сериозна заявка за място в българската литература."
В поетичен диалог с авторката нейни приятели и фенове прочетоха избрани стихове от книгата. Организирано спонтанно, представянето протече много живо, включвайки активно като участници и публиката. Честването на стихосбирката продължи в шумната компания на поети, поетеси и приятели.
 
Книгата може да закупите от виртуална книжарница Books.bg!


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *