Откриване на изложба на Венцислав Диков

|
plakat_bgОт 15 до 29 ноември в културния център The Art Foundation на ул. Дякон Игнатий 19 Венцислав Диков ще представи нова изложба.

Посетителите ще могат да видят поредица от нови платна, изследващи съвременния свят изцяло като продукт на поточна линия. Хора, животни, хуманоиди, ембриони, бебета, насекоми - всичко ще бъде структурирано и впрегнато в системата като в гигантски мравуняк. Всичко е по калъп - има ли индивидуалност? Съществува ли истинско общуване - или действителността се свежда до производство и обръщение на стоки?

Венцислав Диков е артист с много полета на изява. Представял е редица самостоятелни изложби в Кьолн, Люксембург, Берлин, Анкара, Париж, Дрезден. Освен живописта, която е неговото основно изразно средство, той се занимава със скулптурни и звукови инсталации, композира музика за камерни състави и други.

В изложбата е включена скулптурната инсталация „Хора“, състояща се от дванадесет фигури на седящи замислени човеци. Дали разсъждават по калъп, или в субективността на мисленето е ключът към различието? Целта на автора е да даде сигнал за самотата на еднообразието и изолацията в общността.

kartina1

kartina3

kartina2


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *