Официално награждаване от конкурсите на BGlesbian

|
На 12 декември в бар Катерина в София се проведе официалната церемония по награждаването на победителите в конкурсите за поезия и проза на сайта BGlesbian.
Водещи бяха Патриция Василева, организатор (по-позната в мрежата като Елиа) и Мартин Митов, председател на журито. Силно развълнувана, Патриция Василева благодари на всички помогнали за случването на тези конкурси - кетъринг фирма "София Класик Кетъринг", Златарско ателие "Песпа" (което направи дизайна и изработи уникални сребърни медальони за класиралите се на първо място в конкурсите и почетни знаци за журито със логото на сайта), Парти център "102 балона", Анелия Гишина (изработила грамотите и поканите) и др.
Журито, оценявало произведенията в конкурсите беше в състав Мартин Митов (председател на журито, главен редактор на "Словеса.нет", председател на Сдружение "Словото", издател, журналист, фоторепортер), Ан Джи (певица - R&B и dance, авторка на песни изпълнявани от нея и други изпълнители като дует "Ритон", Нели Рангелова и Кристина Димитрова, хореограф в собствена балетна школа) и Светла Иванова (Връзки с обществеността в Би Ти Ви и предаването "Сблъсък"). Ан Джи отсъстваше от награждаването поради други ангажименти.
В конкурса за кратък разказ на тема "Отношения между жени" участие взеха 21 автора (от тях 4 мъже) с общо 24 творби. Първото място е за "Самотен остров" на Пенка Монова от гр. Пещера, второто - за "Разказ, все още без име" на Невена Крумова от гр. София, и трето място - "Любов на снимка" на Силвия Димитрова от гр. София. Беше обявена и специална награда на бар "Катерина" за Ива Атанасова от гр. Варна, за разказа "Шах и Мат". Последната не присъстваше на церемонията.
В конкурса за стихотворение на тема "От Нея за Нея" участие взеха 20 автора (сред които един мъж) с общо 65 творби. Съответно първо място получи "На острова на сирените" с автор Росица Кунева от гр. София, второ - "Конвулсии" - на Христина Лазарова от гр. София и трето място - "Признание" на Елена Господинова от гр. Бургас. Бургазлийката също не присъстваше на церемонията.
Грамотите връчваше Мартин Митов, сребърните възпоменателни знаци връчваше тяхната авторка Петя Вълчева, а останалите награди връчваше Патриция Василева. Всички присъстващи наградени прочетоха разказите и стиховете си. След това тържеството премина в по-неформален купон, подсигурен от спонсорите бар Катерина и София Класик Кетъринг.
Отличените произведения можете да видите на сайта на конкурса.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *