Оценка “отличен” за първото издание на Spirit of Burgas

|
След края на тридневния фестивал "Spirit of Burgas" можем само да се радваме, че това събитие се състоя, и да се надяваме догодина да има своето второ издание.
През уикенда пред сцените имаше значително повече хора, което направи и обстановката по-приятна и по-фестивална. Затвърди се и впечатлението, че организацията е на чудесно ниво, като изключим, че не всички начални часове се спазваха изключително стриктно. Освен музика имаше и много допълнителни забавления, точно както си му е редът.
 
В събота, 16 август, особено атрактивна беше сцената на Music Space, където свириха групи като "Фронтеро", "Kozza Mostra", и "Млък!", а гвоздеят на вечерта бе концертът на "Уикеда". При първата формация - "Леб и вино", изпълняваща етно музика с преобладаващи български фоклорни елементи, пред сцената имаше все още малко хора, които се увеличиха при заразяващото с настроението и професионализма си шоу на реге групата "Фронтеро" и продължиха да стават все по-многобройни.
 
Латино сцената предложи уроци по капоейра и диджей сетове, повечето от които бяха свеобразна смесица от рага и дръм-енд-бейс - доста интересно само по себе си.
На основната сцена голямото име бяха Asian Dub Foundation, които изпълниха както стари, така и парчета от предстоящия си албум и поднесоха на зрителите невероятно шоу.
Както и предишната вечер, Tuborg Dance Arena бе мястото, събрало останалите на фестивала до ранни зори.
 
На 18 август рок сцената Jack Daniel`s бе особено посещавана - там групи като "Пропаганда", "Балканджи" и "The Revenge Project" подгряваха феновете, които очакваха последната от групите, обявени за основната сцена - "Cradle of Filth".
 
Самата основна сцена бе открита с концерт на "Нова генерация", след който се развихриха "Bonobo". С известно забавяне започна изпълнението на "Kosheen". Въпреки че мнозина от първите редици бяха заели места в очакване на последна за вечерта група, вокалистката Шиан Евънс раздвижи публиката с блестящо изпълнение на парчетата на групата, и атрактивно сценично поведение.
"Cradle of Filth" се появиха малко преди един часа и за близо час стовариха от сцената лавина от звуци, родени сякаш в сърцето на ада - и със сигурност сбъднаха мечтата на немалко почитатели на металната музика - да видят на живо една от емблематичните за екстремния метъл банди.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *