Очакваме Лондонската филхармония през зимата

|
За първи път в България ще гостува Лондонска филхармония – един от най-прочутите световни оркестри. В резултат от няколкогодишни запитвания от страна на НДК за възможността пианистката Елен Гримо да гостува в Новогодишния музикален фестивал, сега това става възможно, като част от балканско турне на прочутия оркестър.
Концертите започват от Истанбул /8-9 декември/, минават през Скопие /10 декември/ и завършват в София на 11 декември.
НДК и Sofia Music Enterprises обединяват усилията си, за да посрещнат над 100 души оркестранти, пианистката, диригента и техните мениджъри. Концертната програма удовлетворява както вкуса на познавачите, така и на онези, които рядко биха се изкушили да посетят концерт от т.н. жанр на сериозната музика. Първата част включва Симфония №5 от Менделсон и Четвъртия клавирен концерт от Бетовен, а след паузата във втората част ще прозвучи Трета симфония от Брамс.
Концертът ще бъде под патронажа на Н. Пр. Стийв Уилиамс, Посланик на Великобритания у нас, със съдейстивето на British Council, София.
Очаква се гостуването на Лондонската филхармония в рамките на Новогодишния музикален фестивал 2010/2011 да даде възможност на българската публика да се докосне до най-високите върхове на съвременното изпълнителско изкуство от световен мащаб, да предизвика голям интерес сред почитателите на музиката от цялата страна, както и сред политическите, бизнес и културните среди.
БИЛЕТИ
Билетите за концерта на Лондонската филхармония ще бъдат с цени
от 50 до 200 лв.
И МОГАТ ДА БЪДАТ ЗАКУПЕНИ ОТ:
• БИЛЕТЕН ЦЕНТЪР НДК
• ОНЛАЙН НА АДРЕС WWW.TICKETPRO.BG
• КАСИТЕ НА ТИКЕТПРО БЪЛГАРИЯ И НЕГОВИТЕ ПАРТНЬОРИ

ПРОДАЖБАТА НА БИЛЕТИ СТАРТИРА НА:
02.08.2010 г. (понеделник)


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *