Патрисия Каас пее Пиаф и у нас догодина

|

Патрисия Каас и най-новият й проект, отдаващ почит на легендата Едит Пиаф, ще бъдат представени и на наша сцена.  На 21 юни 2013 г. в зала 1 на НДК ще звучат 21 от най-емблематичните песни на Пиаф, изпълнени от съвременната икона на световната музикална сцена Патрисия Каас.


Музикалното събитие  е под аранжимента на Абел Корзиеновски, номиниран за "Златен глобус" за работата си по филма на Том Форд “A single man” и филма на Мадона “W.E.”.  Специалното турне на Каас ще продължи само една година.

С новаторски сценичен дизайн това шоу има за цел да бъде преди всичко съвременно и градско. То включва инсталации и осветление, което е различно от всичко на сцената днес. Непубликувани, уникални и непознати снимки на Едит Пиаф ще бъдат в центъра на това грандиозно събитие. Каас и екипът й са  работили  над този проект в продължение на две години.   Отначало замислена като лайв-шоу, програмата в последствие е издадена в албум, излязъл на пазара през ноември. Най-популярните  песни на Едит Пиаф са обработени от младите музикални таланти на  Фабрис Бровелли и Кристоф Корре. В записа на албума участва голям симфоничен оркестър от 80 музиканти. Албумът се състои от 21 композиции  сред които : "Les amants merveilleux", "Non, je ne regrette rien", "Et moi", "La belle histoire d'amour", "Padam... Padam...", "Je t'ai dans la peau" и др. Записан е в "Еър студио" в Лондон.

Събитето се организира от продуцентска компания „БГ Саунд Стейдж“ и Френския Институт. Билети – в мрежата на Ивентим и в Билетния център на НДК.

По материали на организаторитеКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *