Патрисия Каас ще пее песните на Едит Пиаф на празника на музиката

|

Световноизвестната френска певица Патрисия Каас ще пее у нас точно на празника на музиката – 21 юни, който Франция празнува всяка година на този ден. Тя ще представи проекта си „Каас пее Пиаф“, с който в продължение на една година обикаля 30 държави, участва в 100 концерта с над 300 000 души публика. Концертът на Каас ще бъде в зала 1 на НДК и е организиран от Френския институт,  продуцентска агенция „БГ Саунд Стейдж“ и "Рено България".


Патрисия ще пристигне у нас един ден преди шоуто от Букурещ, където изнесе два зашеметяващи концерта. Изцяло разпродадени бяха концертите й в най-престижните зали в света -  Royal Albert Hall в Лондон, Carnegie Hall в Ню Йорк, Paris Olympia, Operetta Theatre в Москва,  Sejong Cultural Center в Сеул.

В гримьорната на Патрисия в зала 1  на НДК  организаторите на концерта са предвидили да има  свежи цветя и леки закуски. А след концерта по нейно желание тя ще посети ресторант с българска национална кухня.

Цели два часа българските любители  на френския шансон ще се наслаждават на таланта на красивата французойка.  Спектакълът, над който Патрисия и екипът й са работили две години, ще пренесе публиката в средата на миналия век и ще й припомни съдбата и творчеството на голямата френска певица Едит Пиаф. През 2013-а се отбелязват 50 години, откакто светът се прости с нея, и това е поводът Каас да обвърже съдбата си с нейното творчество. Шоуто е с новаторски сценичен дизаин,  инсталации и осветление, което е различно от всичко на сцената днес – нещо абсолютно ново. В спектакъла участва и един от най-известните френски танцьори Кевин Мишел. Публиката ще види и непубликувани, уникални и непознати снимки на Едит Пиаф, ще чуе най-популярните песни на Пиаф, обработени от младите музикални таланти на  Фабрис Бровелли и Кристоф Корре, сред които: "Les amants merveilleux", "Non, je ne regrette rien", "Et moi", "La belle histoire d'amour", "Padam... Padam...", "Je t'ai dans la peau" и др.

Поради големия интерес към концерта на Патрисия Каас организаторите пускат допълнителни 100 билета на цена от 40 лева. Те ще се продават в мрежата на Ивентим и на касата в НДК.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *