Песента “Най-красивото лице” ще участва на ЕвроБГвизия на 11 и 23 ноември

|
Песента е "Най-красивото лице" - музика и текст Андро Стубел, аранжимент Димитър Хетемов и Боби Зашев Изпълнява Миша Илиев. Песента ще участва на ЕвроБГвизия на 11 и 23 ноември 2007 г.
Миша Илиев, роден на 2 март 1977 г. в Новочеркаск, Русия (майка му е украинка, а баща му - българин), е български поп и рок певец. Неговата кариера минава през няколко ученически групи, след което през 1995 г. става вокал на група Екзитус, която в края на 90-те се радва на добър прием в българските радиостанции. “Да изтрием всяка болка и тъга” (април 1997 г.) достига до първо място в Рок топ 7 на радио Тангра, а през септември 1997 г. Българска национална телевизия снима клип, излъчен по случай празника на София. “Сърцето ми от камък е” в продължение на шест седмици (юни и юли 1999 г.) е номер 1 в Българския Топ 100.
След разпадането на Екзитус Миша Илиев заедно с други двама от групата – Димитър Хетемов (цигулка), и Андро Стубел (китарист и автор на песни), продължават с различни акустични проекти, основно в София и Созопол, имат участия в телевизионни предавания. През август 2005 г. Миша Илиев и
Димитър Хетемов заминават за Прага, Чехия, където заедно с чешки музиканти основават формацията Парфидо. Имат концерти в Lucerna Hall и на площад “Staromestske Namesti” и участия в местни клубове като “Guru”, “Admiral”, “Staropramen” и други. В началото на 2007 г. Миша Илиев се завръща в България и стартира соловата си кариера, покрепен от Андро Стубел и Боби Зашев – китарист и аранжор.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *