Песен на “Мери Бойс Бенд” влезе в учебник по музика

|
Песента „Непознати улици” на „Мери Бойс Бенд” влезе в учебника по музика за 7 клас на издателство „Просвета”. Към учебника е издаден и сборен диск, който включва оригинала и инструментал на песента. Това съобщи автора на текста, музиката и солист на групата Мария Мутафчиева.

„Непознати улици” се запя бързо и за няколко години се превърна във визитна картичка на групата, съставена предимно от бургаски музиканти.

„Създадохме „Непознати улици” през 2000 година. Тя веднага се завъртя в медиите, хората я заобичаха, а групата доби популярност. По-късно даде името и на първия ни албум – „Непознати улици” от 2001 година. Днес няма концерт или клубно участие, на което да не изсвирим песента. Случвало се е дори да я повтаряме и потретваме, защото хората я искат или цялата публика я запява отново, и отново... Щастливи и горди сме, че я имаме и че тя точно влезе в учебник,” добави Мария.

Музикантите от „Мери Бойс Бенд” са предоставили инструментал на „Непознати улици” на официалния си сайт: www.maryboysband.com, тъй като песента е любима на учителите и учениците за часовете по музика, за конкурси и фестивали.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *