Петото издание на поетичните диалози Щръклица

|
„Любовта като песен” беше темата на петото издание (30 май) на поетичните диалози „Щръклица”, организирани от галерия „Актив Арт” – Варна на Ваня Маркова (Markoni 55) и телевизия МСАТ в лицето на шоумена Кирил Аспарухов.
Камелия Кондова (Kamik), Събка Митева (Sashtata), Пламен Лакеров (Thebigplucky) и Aлександър Белчев (whitetomcat) си „подаваха” стихотворения по темата. Звучаха песни по текст на Александър Белчев и музика на Асен Масларски, в изпълнение на Милица от „Тоника” и Асен (естествено, на запис – от бъдещия им диск).
След като приключи заснемането на предаването, поетесата Марина Константинова – редактор на първия лиричен сборник на Пламен Лакеров „Докоснати мълчания”, го представи на почитателите на поетичното слово. Александър Белчев пък представи „Многоточия” – първата самостоятелна стихосбирка на Събка Митева. С трудно преодоляно вълнение авторите изпълниха свои творби. Организаторите на този празник на поезията и песента благодариха на Добричките (родом или по местожителство) поети за участието, доказало още веднъж плодотворните връзки между двете групи автори от литературния сайт ХуЛите.
Следващото издание на „Щръклица” се планира с участието на поетите Сашо Серафимов – председател на Сдружението на писателите в Добрич, и варненския поет Иван Ставрев.
 

Eкип на ХуЛитеКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *