Пикът на Future Shorts – най-доброто от 2009 година

|
Когато дойде краят на годината, по традиция всички започват да очакват да им се случи нещо специално, може би най-доброто - да изживеят чудеса или да се отдадат на хубави спомени. По тази причина програмата на Future Shorts за целия месец декември е готова да предложи на зрителите си “Най-доброто от 2009”.
Обикновено това са най-силните програми, с най-много зрители в киносалона. Тази година програмата е с 90 мин. продължителност, включва 10 филма и ще се прожектира в четири града на страната. Така че не бива да пропускате специалната селекция на ежемесечния фестивал за късометражно кино и анимация Future Shorts – вземете и приятели!

Future Shorts е световен фестивал с нова програма всеки месец. Свежо късометражно кино и анимация се прожектира вече в 60 града, 17 страни по света, като програмата може да се гледа едновременно в кината и клубовете на: Лондон, Париж, Брюксел, Единбург, Москва, Киев, Будапеща и др. България стана част от фестивала през 2007 г., като включи в програмата си и филми на български автори, които влязоха в последствие в международната програма. Фестивалът FUTURE SHORTS успя да изгради една бързо разрастваща се мрежа, привличаща множество филмови творци. Сред големите имена са: Майк Ли, Спайк Джонс, Крис Маркер, Мишел Гондри и Патрис Леконт. Само в рамките на фестивала може да се видят проекти, отличени с престижни награди и непоказвани досега филми на студенти, както и експериментално видео. Местата за прожекции са от класически киносалони до drum`n`bass партита, барове и “зелени” openair фестивали.
 
Прожекциите са в:
* СОФИЯ*
10 декември - Дом на Киното – 21:00
16 декември - Дом на Киното – 21:00
22 декември - Червената Къща – 19:30
23 декември - Дом на Киното – 21:00

* ПЛОВДИВ *
29 декември - Клуб Сохо – 20:00

* ВАРНА *
17 декември – Морско Казино – 21:00

* БУРГАС *
18 декември – Бар Роял – 19:30


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *