Писателят Рей Клуун идва в София и Пловдив

|
Манол Пейков от издателство "Жанет 45" споделя следното относно предстоящото гостуване на писателя Рей Клуун в България: Скъпи приятели и колеги, За мен „Отива една жена при лекаря“ е една от най-важните книги в личната ми издателска биография – по причини, далеч надхвърлящи литературните й достойнства.
Когато издадох книгата през май 2009 си позволих да я промотирам със специален уебсайт – първият в България издателски сайт, посветен на една единствена книга, www.otivaednazhena.com (който впоследствие прерасна в kluun.janet45.com).

В рамките на три месеца след издаването на книгата сайтът бе посетен от над 30,000 души, а „Отива една жена при лекаря“ се превърна в едно от най-дискутираните заглавия в българското уеб-пространство за 2009 година.
Клуун е огромна литературна и медийна звезда в родината си – общият тираж на „Отива една жена при лекаря“ в Холандия е над 600,000, книгата се задържа начело на списъка с холандските бестселъри в продължение на цели 70 седмици. Отне ми двегодишни усилия да го убедя да дойде в България, и още четири месеца да му обясня защо е важно да остане тук малко повече от едно денонощие.

Ще съм истински щастлив, ако залите в Пловдив и София (по 150 места всяка) са пълни. Единственото, което ме тревожи – предвид хилядите събития, които ни сполетяват и които пропускаме ежедневно – е, че много от българските фенове на Клуун така и няма да разберат, че е тук. Моля ви, кажете на читателите и приятелите си; няма нужда да ги убеждавате да дойдат, просто им кажете. Ако и те кажат на своите – току виж нещата придобили различно измерение. Точно както се случи и с "Отива една жена".

Сърдечни поздрави,

Манол Пейков,
Управляващ съдружник, ИК Жанет 4

 
Програма на турнето на Рей Клуун в България:
Пловдив: 27 септември 2011 (вторник), 18,30
Камерна зала на Драматичен театър - Пловдив

София: 28 септември 2011 (сряда), 19:00
Театрална работилница "Сфумато"
ул. Димитър Греков 2
 
Реймънд ван дер Клюндерт (роден през 1964 г.), известен сред приятелите си като Рей Клуун, се занимава с маркетинг преди да стане писател. През 2001 съпругата му умира от рак едва на 36. Клуун заминава с тригодишната си дъщеря Ева за Австралия и написва „Отива една жена при лекаря”.

Книгата продава над 600 000 копия в Холандия, където оглавява класациите по продажби повече от 70 седмици.

Следващите книги на Рей Клуун е повестта „Помощ, забремених жена си” и романа „Без нея”, който е продължение на „Отива една жена при лекаря” и описва пътешествието му заедно с дъщеря му с каравана през Австралия в опит да се справят със загубата. За един месец от книгата в Холандия се продават над 125 000 броя.

Най-новата книга на Клуун, "Бог е лудост", е своеобразен размисъл върху Бог и мястото му в живота на съвременния човек.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *