Писател дойде – подместете се….

|
На 17 март в зала 4 на НДК беше представена новата белетристична книга на Петър Делчев - „Балканска сюита“, издание на Сдружение „Словото“.
Премиерата започна с четене на откъс от сборника, първо от самия автор, след това разигравайки театрални етюди се включиха актьорите Иван Першенлиев (Държавен пътуващ театър) и Веселин Мишев (от Пазарджишкия театър), а женската роля беше отредена на Светла Стайкова - издател и председател на „Словото“. Публиката, препълнила малката зала следеше притихнала четенето, сякаш виждаше живите герои и съпреживяваше случващото се.
След това за Петър Делчев и новата му творба говориха Николай Петев (председател на Съюза на българските писатели) и Слави Генчев (стилов редактор на „Балканска сюита“). Докато първият в предговора и в словото си предупреждава „Писател идва“, то вторият обяви: „Писателят дойде“...
На края думата получи и авторът, който накратко разказа какво го е подтикнало и как е написал всяка от трите новели. Самите тях няма да преразказваме - ще оставим сами да ги прочетете.
Както е редно и по традиция премиерата завърши с почерпка и раздаване на автографи.
 

„Балканска сюита“ на Петър Делчев можете да закупите от книжарница „Български книжици“.


 


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *