Пламен Соломонски с награда от РФИ

|
На 21 януари в галерия Арт Алея (София, ул. Гладстон 51А) беше връчена годишната награда (за 2004 г.) за изобразително изкуство на предаването на РФИ-България "Пикник на Везувий".
Наградата получи художника Пламен Соломонски от водещия на предаването Руен Руенов. Беше представена и изложбата му "TV PS Market" (видео и графика). Носителят на наградата беше избран от жури в състав Руен Руенов, дож. Свилен Стефанов и Огнян Бояджиев (гл. редактор на РФИ-България).
Освен няколкото картини в помещенията на галерията е инсталиран телевизор по който тече непрекъснато реклама, наподобяваща популярните реклами от типа на WS Teleshop, в която се предлага новият продукт Kunst grеnder, който смила една негова творба на Instant kunst. Бурканчето с инстантното, лесно смилаемото изкуство може да бъде винаги с вас. Ако си го купите. Само за 29.99 лева...
"Какво означава да смелеш собственото си изкуство и да го поднесеш консервирано в буркани? Това е един акт на дистанциране и отрицание спрямо конкретния контекст", каза за произведенията Руен Руенов и след кратко слово за автора и творчеството му връчи почетна диплома. Пламен Соломонски получи допълнително и малка сума пари и материали за рисуване от спонсорите, магазини "Кобалт".


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *