“Пласибо” изнесоха запомнящ се концерт в София

|
Четири години след първия си концерт в зала 1 на НДК британците от Пласибо отново зарадваха почитателите си на 18 юни в Зимния дворец.
Над 3000 души бе събрала залата, когато малко след 20:00 ч. на сцената излезе подгряващата група „Остава”. Феновете я посрещнаха с ентусиазъм, а момчетата свириха убедително и вдъхновено, за съжаление звукът бе под оптималния.
“Пласибо” се появиха на светлината на прожекторите към 21 ч и поставиха началото на концерта с парчета от новия албум „Meds”, излязъл на пазара миналата година. Приятно впечатление направи публиката, която реагираше възторжено на актуалните песни, при все, че контакт с нея от страна на музикантите почти напълно липсваше. Това вероятно е част от изграденото им сценично поведение и шоуто като цяло, което включва и разчупената концепция на видеоекраните в дъното на сцената. Интензивното динамично осветление компенсираше липсващата комуникация, като почти непрекъснато осветяваше в различна степен залата и по този начин включваше феновете в целостта на спектакъла. Безкомпромисни в изпълнението си бяха не само Брайън Молко (вокали и китара), Стефан Олсдал (бас, китара, вокали) и Стив Хюит (ударни), а и музикантите, с които групата свири на концерт: Уилиям Лойд (клавир и програминг) и Алекс Лий (клавир и китара).
Тъй като турнето представя новия албум, той бе силно застъпен в сетлиста на вечерта и поради това част от големите хитове на групата не бяха изсвирени. Тези, които намериха място в „програмата”, бяха "Bionic", "Every You Every Me", "Special K", "The Bitter End", "Special Needs".
Най-силна емоционално бе последната част, когато „Пласибо” се върнаха за бис, направиха кавър на песента "Running Up That Hill" на Кейт Буш и завършиха с "Taste in Men" и "Twenty Years”. Въздействащо и внушително, дори опияняващо бе усещането от тези парчета, които засилиха цялостното шеметно впечатление от концерта.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *