Плъховете напускат киносалона

|
Във филмовата приказка за виенското момиченце, което получава като подарък дървена кукла, а тя се оказва омагьосан принц, няма грам оригиналност и въображение, колкото и да се напъват Нейтън Лейн в ролята на Албърт Айнщайн (!) и Джон Тортуро като Кралят-плъх...
Андрей Кончаловски отдавна не е това, което беше, но отчитайки разностранните му лутания в света на филмовия жанр, няма как да не въздъхнем, че за режисьора на „Сибириада” и „Влакът беглец” си е направо обидно да подпише филм като „Лешникотрошачката 3D”. Може и да не се справя особено успешно в киното през последните години (доколкото изобщо снима), но за това пък създаде два доста добри минисериала за „Hallmark” – „Одисей” и „Лъвът през зимата”. И след спорния „Лустро”, почитателите му едва ли са очаквали да падне до нивото на скучна и тотално предвидима музикална залъгалка за 6-годишни.
Като оставим на страна факта, че „Лешникотрошачката” няма да достигне до потенциалната си публика в България, защото не е дублиран, че е странно представянето на коледен филм в края на лятото, и, че 3D ефектът с нищо не допринася за събуждането на мудната история, детският проект на Андрей Кончаловски е пълна дупка във филмографията му.
 

Екатерина ЛимончеваКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *