Погледът на Таня Атанасова към Ропотамо

|
Да запазим уникалната река Ропотамо и природата около нея, такива каквито са – това е посланието в изложбата на фотографката Таня Атанасова-Стефанова.
В нея има снимки на реката, резервата, устието - където реката се среща с морето. Снимките са въздушни – правени са от борда на мотоделтаплан, който дава най-добра възможност за гледни точки. "Машината наистина е маневрена, с нея можеш да минеш над места, които иначе са трудно достъпни за хората", разказа фотографката.
Въпреки, че мотоделтаплана се управлява от професионален пилот, работата на фотографа на него никак не е лесна. За разлика от хеликоптера, където той е в кабина и може свободно да сменя обективите. "С мотоделтаплана обаче за мен е по-сигурно, защото приземяването е възможно да стане дори и без двигателя, ако пилотът е опитен. Понякога е страшно, особено ако има турболенция и на моменти все едно пропадаш, но се свиква", споделя още Таня, която вече е минала всички етапи и е заредена с полагащото й се самочувствие. До сега е направила 33 полета (за три години), колкото са нейните години, но се заканва това лято да удвои полетите.
В изложбата показва 40 снимки. На отделни табла има информация за това как по най-интересен начин може да се посети мястото, какви растения и животни има и как бракониерите ги застрашават. Таня дори акцентира на това, защото смята, че е голяма заплахата в региона.
Ропотамо е едно от последните места по Южното черноморско крайбрежие, което не е застроено и което трябва да бъде запазено със своята уникалност. Защото "тази изложба е само един поглед към мястото, там има хиляди неоткрити неща", убедена е Таня.
Фотосите са подредени в Изложбената зала на СБХ на ул. Александровска 22 в Бургас и могат да бъдат видени до 21 март. Заповядайте!


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *