Подробности за концертите на Pain и Destruction

|
Вече са в продажба билетите за двата концерта, анонсирани от Most of Evil. Билетите за Pain са на цена 35 лева на предварителна продажба и 40 лева в деня на концерта – 25 април. Билетите за Destruction са съответно на цена 30 лева и 40 лева в деня на концерта – 1 май. Организаторите пускат и общ билет за двата концерта, на цена 50 лева, в ограничен тираж от 500 броя.

Вече са известни и подгряващите групи на Destruction :
Methedras (траш метъл, Италия)
Imperious Rex (траш метъл, САЩ)
Rising Dream (спийд метъл, Хърватска)

След като само преди няколко седмици в България гостуваха с огромен успех Kreator и Sodom, сега идва ред и на третото име от “Светата Троица” на тевтонския траш метъл - Destruction. След излизането на новия албум “D.E.V.O.L.U.T.I.O.N.” ветераните отново са на продължително световно турне - “25 Years of Total Destruction”, включващо държави от 3 континента: Европа, Северна Америка и Азия. Tочно по средaта на натоварения си маршрут те ще дойдат и в София, на 1 май, за да демонстрират за пореден път цялата мощ на своя първичен и здрав метъл, с който вече 25 години категорично доминират на световната траш-сцена.
Преди това, на 25 април, метъл иконата Peter Tägtgren ще се представи за първи път на живо пред хилядите си български фенове. Едно от най-обичаните имена на екстремната сцена ще изнесе двучасов концерт като част от мащабното европейско турне, в подкрепа на седмия албум на своя индъстриъл проект Pain - “Cynic Paradise”.

Музикант мулти-инструменталист и звукозаписен продуцент, името на Peter Tägtgren е оставило непогрешим отпечатък върху развитието на цялата европейска сцена, като през неговото студио в продължение на повече от 15 години са минали стотици блек, дет и хеви групи, между които Dimmu Borgir, Immortal, Dark Funeral, Children of Bodom, Celtic Frost, Therion, Amon Amarth, Rotting Christ и др. Самият той е мотор и движеща сила в няколко групи, с които има издадени общо над 25 албума. Придобилите култов статус Hypocrisy са еталон за дълголетие и продуктивност и една от най-почитаните съвременни дет метъл групи, но именно със своя втори проект - Pain, Peter Tägtgren успя да влезе в националните чартове на Швеция, достигайки сензационното 3-то място през 2005 г. с албума “Dancing With The Dead”.
 

По материали на Most of Evil
Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *