Поезия и карикатури в Елемаг

|
Предпоследната вечер от поредицата Коледни празници на изкуствата в Супермаркет "Елемаг" бе посветена на поезията на Балчо Балчев и на карикатурите и поезията на художника Цветан Ценков.
Вечерта отново бе водена от един от главните организатори Светослав Георгиев. Той представи Балчо Балчев като един от най-добрите съвременни български поети и още с прочитането на първите негови стихотворения, слушателите се увериха, че тези думи не са пресилени. Автор на две стихосбирки и подготвящ трета, Балчо Балчев направи своеобразна ретроспекция на поезията си и прочетете, както сам каза, "нови и за самия мен стихове", които са стоели някъде от много години и към които посяга сега специално за тази вечер.
Другият представен тази вечер, художникът Цветан Ценков е член на Съюза на българските художници. Дебютирал във вестник "Стършел" с карикатури, той установява, че това му харесва и от тогава има публикации в над 20 вестника и списания в България, има над 70 изложби в над 20 страни по света, 7 международни отличия за карикатури и др. В Арт кафето бяха изложени някои от неговите карикатури и ще могат да се видят и през следващите дни. Карикатурите на Цветан Ценков са без думи и "по изключение - смешни", както сам той ги определи.
Художникът има и участия в две сборника от конкурси за SMS-поезия, а скоро излезе от печат и първата му стихосбирка "Тихи стихи". Той също прочете някои от кратките си и дълбоки стихотворния от книгата.
 
Последната вечер от поредицата ще ни срещне с поезията на Димитър Христов. Заповядайте на 29-ти декември на същото място по същото време!


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *