Поетичен двубой в Сливен

|
Първият извънстоличен трубадурски двубой представя двама от най-младите поети, които обаче вече има с какво да се похвалят - книги, награди, значителен брой публикации в периодичния печат. Това е и първият двубой, в който се срещат представители от различни полове. Дали кавалерското чувство ще повлияе на резултата?
Сливенската публика ще каже своята дума, оценявайки авторите в следните пет тура:
Влез в час
Задължителна литература
Извънкласно четене
Неизвинени стихотворения
Свободноизбираема поезия
Граждани и гости на Сливен, не забравяйте - 10 октомври 2006 (вторник) от 17 часа в Камерна зала на Държавен театър "Стефан Киров" !
 
А ето какво казват поетите за себе си:
 
Иванка Могилска
Биография:
Всеки ден се чувствам на различна възраст. Затова всеки ден ми е различен. Постоянни са само няколко неща:
Не обичам дългите изречения, думата «трябва» и разговорите за изкуство и литература.
Обичам да чета, да се разхождам, да си пилея времето. Обичам мечки, сладкиши, а понякога и романтични комедии.
Никога не знам какво всъщност е искал да каже авторът.
Любимата ми и най-често употребявана дума е «искам».
Извън биография:
Поезията е за нещата, които нямат имена. И понеже се опитва да говори за това, което го няма, би било объркващо да говорим за нея. Можем само да я четем...
 
Стефан Иванов
Роден съм през 1986 г. в София. Завърших Френската гимназия, а в момента следвам философия в Софийския университет, защото имах удоволствието да съм сред победителите на Олимпиада по философия. Първата ми книга се казва "4 секунди лилаво". Издадена е под псевдонима Сив Анов през 2003. Втората е "Гинсбърг срещу Буковски в публиката" (2004) и излезе в поредица „Бърза литература” на ИК „Жанет-45”. Публикувал съм текстове в следните издания - списанията "Егоист", „ Maxim”, "Списание на Мтел", "Една седмица в София", "Капитал Лайт", "Интро", "Hustler", „ Жената днес”, „Алтера" и вестниците "24 часа", "Литературен вестник", "Сега" и "Култура". Занимавал съм се с музика, реклама, организиране на новогенерационни партита, преводи на Гинсбърг. Още на homily.cult.bg/siv. Не забравяйте, че поезията, общо взето, не е във фактите.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *