Показват трета поред изложба Lumix Awards

|
Тази вечер в градинката пред Народния театър беше открита изложбата на Lumix Awards. Това е 24-тата изложба на Фото Форум. Тя е финал на ежегодния конкурс Lumix Awards, който се провежда за трета година в България, с подкрепата на Panasonic.
Посетителите разгледаха изложените 84 снимки и 16 фотоесета, отпечатани в печатница Х-Принт. Г-н Ивайло Бързаков от Панасоник България връчи наградите на победителите в конкурса - плазмени телевизори и цифрови фотоапарати от последно поколение. Наградените са: голямата награда на журито в категория фотоесе - Иво Данчев div_ivak. Голямата награда на журито в категория единична снимка - Николай Желязков - kolov. Журито беше в състав: доц. Петър Абаджиев, преподавател по фотография в НБУ и НАТФИЗ, Цветан Томчев - фоторепортер и председател на фондация БГ Прес фото, Емил Данаилов - главен редактор на сп. "Одисей", Бони Бонев и Георги Величков - фотографи и администратори на Фото Форум.
Наградите на публиката от гласуването в сайта: в категория "портрет" - Николай Хаджиев - praetorian, в категория "природа" - Александър Иванов - masteral, в категория "репортаж" - Халдун Уанли - Дуни и в категория "фото есе" - Десислава Генкова - elrisha.
Откриването завърши с коктейл и концерт на открито, а изложбата ще продължи още месец. Парньори на мероприятието бяха Панасоник България, Софийска община и БГ Прес фото. Очаквайте каталога със снимките от изложбата.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *