Пол Гилбърт ще свири в София през декември

|
София Мюзик Ентърпрайсис обявиха, че големият китарист на култовите Mr. Big Пол Гилбърт идва за концерт на 5 декември (неделя) в София Лайв Клуб като спирка от европейското турне "Pol Gilbert "Fuzz Universe" European Tour 2010".
Концертът е с начален час 21.30 ч.
През 1982, когато Пол Гилбърт за първи път се появява в списание “Guitar Player” на 15-годишна възраст, той държи в ръцете си собственоръчно направена китара “Flying V”, косата му е накъдрена, носи моряшка фланелка и провъзгласява, че стилът му е хеви метъл. На 18 вече се е преместил в Холивуд, спечелил е състезанието “Gutiar Wars” в Лос Анджелис, завършил е G.I.T. (The Guitar Institute of Technology) и е започнал работа там като най-младия преподавател.

Година по-късно Пол сформира легендарната и до днес шред метъл банда Racer X, с която записва първия си албум. Racer X не след дълго се превръщат в кралете на клубната сцена в Лос Анджелис: свирят метъл мелодично, но безстрашно, и раждат инструментални класики като “Scarified”.

Когато Пол е на 21, един от неговите идоли - басистът Били Шиън - кани младия Гилбърт да го последва и заедно да направят нова група. Mr. Big, разбира се.

Заедно с вокалиста Ерик Мартин и барабаниста Пат Торпи, MR. BIG продължават нагоре с 4 класически албума, в които комбинират елементи на рок, соул, метъл, поп и шред. Докато е с MR. BIG, Пол се наслаждава на успеха на №1 сингъла “To Be With You”, както и на възможността да свири на концертни арени в цял свят със светкавично изчерпани билети за всяко шоу.

Пол е на 30, когато усеща вътрешната потребност да поеме контрол над своята собствена музикална насока и напуска Mr. Big в търсене на соло кариера. Оттогава е записал над 20 албума с най-енергичния китарен рок. Понякога с вокали, понякога инструментал; понякога със своите другарчета от Racer X, друг път в комбинация с чичо си Джими Кид или певеца / китарист Фреди Нелсън, и често-често с реформираните Mr. Big.

Докато създава своето собствено изключително забързано музикално време, Пол успява да се превърне в най-търсения китарен инструктор в YouTube. Неговите DVD-уроци и колонките му в списанията са издигнати в култ от новото поколение китаристи като истинска шред енциклопедия. Ако слушате когото и да е от съвременните бързи метъл китаристи, бъдете сигурни, че ценни минути от неговото изпълнение са взети назаем от DVD-то на Пол “Intense Rock”.

Гилбърт е известен и като заклет почитател на китарите Ibanez, дори е участвал в измислянето на дизайна на над 15 различни “PGM” знакови модели през годините.

През 2007 Пол се присъединява към легендарните китаристи Джо Сатриани и Джон Петручи за турнето “G3” в Северна Америка. Тогава е буквално пометен от ентусиазма на публиката към неговата солова музика. Това го вдъхновява да прави повече... солова музика, обикаляйки света със свои собствени турнета. Оттогава насетне Пол е направил с бенда си повече от 125 шоу изпълнения в Европа, Япония и Америка. Страстта му към музиката, китарата и преподаването като че ли с времето се задълбочава все повече и повече.

Неговият най-скорошен албум “Fuzz Universe” се състои от 12 китарни парчета и демонстрира любовта на Пол към рока, класическата, поп, блус и джаз музика, с цялата наситеност на китарното шред звучене, което феновете му продължават да искат от него толкова много. Гилбърт ще накара този албум да оживее на предстоящото му европейско турне през ноември и декември. Освен това ще представи и някой от най-добрите си парчета от периодите с RACER X, MR. BIG и соловата му кариера, както и много други изненади.

След изключително успешния си самостоятелен концерт в Пловдив през август 2008 г. и незабравимото шоу на голямата четворка МR. BIG в оригинален състав през 2009 г., организирани от София Мюзик Ентерпрайсис, Пол Гилбърт приема поканата за нов, oще по-блестящ самостоятелен концерт на живо в столичния София Лайв Клуб на 5 декември.
 
Билетите за концерта на са цени от 30 до 60 лева и могат да бъдат закупени от Билетен център НДК, онлайн на адрес www.ticketpro.bg и музикалните магазини в страната.
 

По материали на София Мюзик ЕнтърпрайсисКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *